aduko Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 Cześć, pisał ktoś z was albo dostał? Otwieram działalność i pasuje mieć w załączniku. Ktoś może podać przykładową treść? Oczywiście tematyka 3D. dzięki za pomoc
PICsell Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 Firma X oświadcza, że jest zainteresowana nawiązaniem wspópracy z Panem Aduko w zakresie wykonywania projektów (czy innego cudactwa). Potwierdzam wolę współpracy mojej firmy z nowo powstającym podmiotem gospodarczym Pana Aduko. Ahoj.
dac77 Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 List intencyjny w załączniku? Jeśli dobrze rozumiem polskawy język to list intencyjny to zaproszenie do zaprezentowania oferty. Np. hurtownia sprzedająca śrubki i gwoździe dowiaduje się że jest nowy producent ale ten nie przysłał swojej oferty (niewiedza lub nieśmiałość), więc wysyła list intencyjny który sam w sobie nie jest ofertą i nie niesie ze sobą skutków prawnych. Tak apropos to klauzule w ofercie o braku skutków prawnych są bezskuteczne więc jak ktoś ma na stronie ofertę a potem się wycofuje to można walić do sądu.
PICsell Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/List_intencyjny To co piszesz dac77, to raczej prośba o ofertę handlową.
aduko Napisano 23 Luty 2010 Autor Napisano 23 Luty 2010 tak jak @PICsell pisze, to co mówisz @dac77 to wysłanie oferty handlowej (wysłanie takiej informacji przez e-mail jest traktowane jako spam i nielegalne, ale zwykłą pocztą już można co się chce wysyłać :/ ) a list intencyjny może służyć jako umowa przedwstępna.
PICsell Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 Otwieram działalność i pasuje mieć w załączniku. No w sumie to list intencyjny nie służy do tego (choć nie wiem co masz do końca na myśli) Listy intencyjne wykorzystywałem w banku i przy staraniach o granty. Może chodzi ci o referencje.
aduko Napisano 23 Luty 2010 Autor Napisano 23 Luty 2010 Nie sprecyzowałem, załącznik do wniosku o dotacje z funduszu pracy ;)
dac77 Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/List_intencyjny To co piszesz dac77, to raczej prośba o ofertę handlową. No przecież o tym pisałem.
Gość Gosc Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 takie tam pierdu, pierdu w biznesie nie uzywa sie listow intencyjnych, sa dla dzieci bo nie maja duzej mocy prawnej - wyrazanie najszczerszych intencji nie oznacza podjecia zobowiazania proponuje taki cykl: - oferta handlowa - podpisanie umowy / NDA i tylko cos takiego zabezpiecza obie strony, bo zamawiajacy posiada twoja oferte handlowa w ktorej sie konkretnie zobowiazujesz do wykonania przedmiotu przyszlej umowym, okreslasz zakres i kwoty, a z drugiej strony ty posiadajac umowe, masz czarno na bialym ze klient sie na twoja oferte zgodzil, sa wymienione terminy i wszystkie warunki.... list intencyjny mozna wlozyc miedzy bajki bo niczego dokladnie nie precyzuje i mozna co najwyzej szlajac sie kilka lat po sadach, gdy ktos cos takiego dostanie ale sie nie wywiaze
aduko Napisano 24 Luty 2010 Autor Napisano 24 Luty 2010 List ten z założenia nie ma być używany jako oferta, a ja go potrzebuję do uwiarygodnienia mojego wniosku o fundusz na rozpoczęcie działalności, już wszystko załatwione.
Rekomendowane odpowiedzi