Napisano 24 Luty 201015 l ogolnie przepraszam ale moje pytanie raczej nie pasowalo do zadnych kategorii tutaj wymienionych... chodzi mi o to ze chcialbym na plane umiescic obraz ktory sobie wczytam do maxa przykladowo jakis plik avi/ lub sekwencja klatek bmp lub inny format aby uzyskac efekt ze na telewizorze cos gra ale pod maxem ?. Wiem ze to jest banalnie proste w AE lub innym programie do edycji ale mam projekt w szkole i musze powiazac partilces z obrazem refrencyjnym ognia i za cholere nie moge dojsc jak to zrobic wiem jak np przywiazac do nich jakikolwiek obiekt z maxa ale zewnetrzenego obiektu nie potrafie ;/ jak moje pytanie jest niejasne to prosze sobie wyobrazic wymodelownay w maxie tv i na nim obraz z avi z zrodla zewnetrznego.. wolabym od tego zaczac :) prosze o pomoc/ w zasadzie to blagam...
Napisano 24 Luty 201015 l No to robisz materiał, najlepiej jakiś self ilumination (zależnie od renderera), wkładasz mu avi jako map/bitmap w color, emission czy co tam będzie. Nakładasz materiał na plane i koniec. Bitmapa będzie się zmieniać zgodnie ze zmianą klatki w maxie.