blady Napisano 2 Marzec 2010 Share Napisano 2 Marzec 2010 Witam Modelwałem sobie obiekt z podłożonymi 3 blueprintami do 3 różnych widoków. Wszystko było ok do momentu kiedy nagle zauważyłem że jedno tło jakby odpięło się od modelu. Czy ktoś wie jak to naprawić tak aby znowu tło pasowało? Próbowałem podstawić tło jeszcze raz ale nic to nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blady Napisano 2 Marzec 2010 Autor Share Napisano 2 Marzec 2010 kurcze, jak na złość akurat zaraz po napisaniu udało mi sie jakoś to naprawić ... a zanim napisałem ze 2 godziny siedziałem i kombinowałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blady Napisano 2 Marzec 2010 Autor Share Napisano 2 Marzec 2010 Gdybym wiedział co zrobiłem, że tak się stało to pewnie wiedział bym też jak to naprawić. Roz: Ponowne podkładanie tła nie działało. Blueprint nadal nie "skalował" się razem z obiektem podczas zoomowania we viewporcie. Pomogło wybranie "Ortographic" i następnie top (w opcjach tego viewporta, który się "zepsuł) Możliwe, że wpływ na to że się naprawiło miało też ponowne załadowanie blueprinta ale tego juz nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naveth Napisano 3 Marzec 2010 Share Napisano 3 Marzec 2010 na korzyśc kol. bladego świadczy fakt,że funkcja blueprintu we wszystkich maxach , jak zauważyłem, jest wysoce denerwująca, z głupim resetowaniem jej włacznie, nie zawsze skutecznym, oraz odlokowywaniem się funcji zablokowania,ze tak powiem fantazyjnie,w podłożu...... za co przepraszam :)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi