Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

gdzies czytałem ze film final fantazy renderowal sie w czasie rzeczywistym

Jak to mozliwe?

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

pewnie na www.rogi.pl (i jak w tytule zostales wywalony w rogi...hehe) w czasie zeczywistym to ja sie podcieram...i jeszcze final...hehe zeby jakis obracajacy sie box....zerknij na strone www.rogi.pl ...

Napisano

sam nie wiem jak to mozliwe, bylem przekonany ze fantazy sie renderowal w czasie nierzeczywistym..ale moglem sie mylic

Napisano

Filmu nie widziałem więc nie wiem, ale skoro tak to musieli mieć doje...ane maszyny :)

Napisano

ehe wielkosci mojego miasta...czlowieku to sciema......tak jak ta strona.....jesli siedzisz w grafice to mozna sie domyslic ze aby uzyskac takie efekty to niezabardzo a zreszta poco oni by to renderowali tak szybko...to niejest wyscig zbrojen...pozatym chcialbym zobaczyc maszyne na ktorej by to zrobili ...po pierwsze jesli jest cos takiego na swiecie z dostempem dla grafikow filmowych to gratuluje.....

Napisano

aha moze chcecie zalozyc zemna portal www.rogi.pl polegal by natym co mamy tutaj wyzej..(czyli sciema ..jeszcze by ktos w to uwiezyl albo niezrozumial...)...tylko ze na skale masowa....wypuscili bysmy 3632363 THz procesory na nowych standardach i wogle nawet plyty glowne mozna by bylo sobie na ftp sciagnac na twardziela...i to wszystko free...hehehehee

Napisano
  • Autor

podobno to wcale taki wypasiony sprzet nie byl!! O ile sobie przypominam to był pokaz możliwosci chyba geforce3 albo radeon r300, ale 100% pewnosci nie mam

Napisano

to jest technology demo karty graficznej a nie render filmu....wiec jest jakas roznica miedzy filmem a demem wykonanym w opengl albo w jakims innym standardzie.....jest tez roznica miedzy shaderami ktore sa w sterownikach karty a tymi ktore mozna uzyskac w rendeze post-procesu...wiec dalej niemasz racji....jest to zwyczajna pokazowka co potrafi karta....pozatym karty niemaja jeszcze pixel shaderow 55 czy jakis tam wiekrzych zeby uzyskac efekt jaki zostal uzyskany w filmie......pozatym poco robic to w czasie zeczywistym jezeli latwiej i o wiele sprawniej przebiegalo by to w renderingu programowym.....eh pomysl troche i wiecej poczytaj na ten temat....poza tym obejzyj film dokladnie i pomysl jak to moglo byc zrobione....

Napisano

Dokladnie tak jak powiedzial marcin18pl. Zrszta przy tworzeniu filmu material wyjsciowy z renderera nie jest finalnym obrazem, jeszcze czeka go dluga postprodukcji.