Skocz do zawartości

Soft-mod radeon 9800 se

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Tematem mojego pytania będzie karta PowerColor Radeon 9800 se. Karta ta zaskakuje mnie na każdym kroku - pozytywnie i negatywnie. A to nie chciała się przerobić na wersję Pro, a to z drugiej strony podkręciła się niewiarygodnie ślicznie i chodzi stabilnie (GPU 380@445 mhz, ram 680 @ 800 mhz). Chciałbym się zapytać, czy ktośkolwiek słyszał o możliwości przerobienia tej karty na firegl. I czy to w ogóle coś da do 3dstudio (podejrzewam, że tak, ale może....). W każdym razie dzięki za ew. pomoc.

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

no dobra, wszystko fajnie, dzięki za zainteresowanie. Ale z tego co przeczytałem, art ten dotyczy 9500 i 9700 a nie 9800........ Chyba, że tymi metodami da się dotrzeć również do mojej karty. Czekam na dalsze propozycje, tymczasem powalczę jeszcze z tym...

Napisano

modowanie kart zawsze polega na tym samym... coprawda art ten jest o r300 ale jestem pewien ze zasada jest dokladnie ta sama na r350. ale szczerze mowiac to nie jestem pewien czy dasz rade zmodowac tego radka na firegl x2. zalezy od sterow, sciagnij najnowszego rivatuner i poczytaj helpa, tam wszystko bedzie napisane.

wiem na 100% ze na forum z www.guru3d.com bylo pare watkow o modowaniu r9800. zajrzyj tam.

pzdr

Napisano

Dzięki Dirty. Zdaje sie, ze problem rozwiąże się sam, najnowszy Riva Tuner ma skrypty dotyczące modowania R350 na firegl (jest nawet odzielna opcja dla 4-potokowców :D). CO prawda jeszcze nie wiem, co mam tam zrobić - ściągnąłem to wczoraj wieczorem, ale cóż.... do dzieła :D. Jeszcze raz dzięki

Napisano

Dobra, stary, udało się. Mam w tej chwili Ati FireGl Z2. Zrobiłem test SpecViewperfem - w 3dsmax02 mam 65 % przyrostu !!!!!!!!!!. Super, naprawdę dzięki.

Napisano

Wiesz co? zasadniczo... to jeszcze będzie dużo pracy nad tym Radeonem... W grach brak wyraźnego spadku fpsów, w 3dmarku mi się nie chciało jeszcze robić, natomiast w Aquamarku mam 3912 zamiast 4016 - czyli dokładnie o 100... Problemy są natomiast z samym z siebie 3dstudio, bo nie chce pójść na sterownikach custom - od razu wywala błąd i jeszcze nie rozgryzłem tego, co maożna z tym fantem zrobić. Pracuję dalej... W 3dsie w OpenGl różnin chyba nie ma. Masz jakieś pomysły, co zrobić z tym sterownikiem?

Napisano

No dobra, temat uważam za zamknięty - jakby ktoś potrzebował helpa co i jak, to zapraszam do wątku prowadzonego przez Marcin18 - a do niego - jeszcze raz dzięki za pomoc