natas Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 Zrobiłem sobie rig na podstawie tutoriali ani i wszystko działało do póki nie przeniosłem postaci na drugą stronę osi x bo wtedy część kości (z IK) po wejściu w pose mode zgłupiała i powyginała nienaturalnie mesha ...Co mogę mieć źle ustawione i jak to naprawić :confused:
Ulfar999 Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 (edytowane) Zrobiłem sobie rig na podstawie tutoriali ani i wszystko działało do póki nie przeniosłem postaci na drugą stronę osi x bo wtedy część kości (z IK) po wejściu w pose mode zgłupiała i powyginała nienaturalnie mesha ...Co mogę mieć źle ustawione i jak to naprawić :confused: Rozumiem ze mowisz o Blenderze, jesli masz kosc ktora jest pole target dla tego IK to po drugiej stronie ustaw offset na 180 domyslnie masz 0. Jak zwrocisz uwage kosci odbite obrocil o zly kat najlepiej to sprawdzic wlaczajac sobie w panelu armatury axis wtedy kazda kosc bedzie miala pokazane kierunki. Jak to ustawiswz to powinny ci sie pokazywac przy kosciach lokalne osie. http://img251.imageshack.us/i/aaafm.jpg/ Edytowane 4 Marzec 2010 przez Ulfar999
natas Napisano 4 Marzec 2010 Autor Napisano 4 Marzec 2010 (edytowane) Nie bardzo wiem o który offset Ci chodzi bo mój jest przyciskiem ustawiony koło niego Head/Tail ma wartość 1.0000 i domyślam się ,że nie o to chodzi . Dopatrzyłem się ,że word space miałem ,po zmianie na pose znormalniało . Edytowane 6 Marzec 2010 przez natas
Rekomendowane odpowiedzi