Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zrobiłem sobie rig na podstawie tutoriali ani i wszystko działało do póki nie przeniosłem postaci na drugą stronę osi x bo wtedy część kości (z IK) po wejściu w pose mode zgłupiała i powyginała nienaturalnie mesha ...Co mogę mieć źle ustawione i jak to naprawić :confused:

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 855
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Zrobiłem sobie rig na podstawie tutoriali ani i wszystko działało do póki nie przeniosłem postaci na drugą stronę osi x bo wtedy część kości (z IK) po wejściu w pose mode zgłupiała i powyginała nienaturalnie mesha ...Co mogę mieć źle ustawione i jak to naprawić :confused:

Rozumiem ze mowisz o Blenderze, jesli masz kosc ktora jest pole target dla tego IK to po drugiej stronie ustaw offset na 180 domyslnie masz 0. Jak zwrocisz uwage kosci odbite obrocil o zly kat najlepiej to sprawdzic wlaczajac sobie w panelu armatury axis wtedy kazda kosc bedzie miala pokazane kierunki.

Jak to ustawiswz to powinny ci sie pokazywac przy kosciach lokalne osie. http://img251.imageshack.us/i/aaafm.jpg/

Edytowane przez Ulfar999

Napisano
  • Autor

Nie bardzo wiem o który offset Ci chodzi bo mój jest przyciskiem ustawiony koło niego Head/Tail ma wartość 1.0000 i domyślam się ,że nie o to chodzi .

Dopatrzyłem się ,że word space miałem ,po zmianie na pose znormalniało .

Edytowane przez natas