Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

obecnie

i7 920

3gb ddr3 1800 kingdtona

ASRock x58 Extreme

o karte nie pytajcie :P

komp głownie do wizualizacji będzie , ale dopiero zaczynam w "" przygodne z animacją także myśle o niej przyszlościowo również . Po za tym coś wspominali ze w nowym 3ds maxie bedzie renderer pod gpu też :>

plan.

sprzedać i7 920 zamienić na i7 980x

karte poczekać na nowe NV ?? tu pytanie czy opłaca sie....Corsair Dominator GT TR3X6G1866C7GT x2

płyta to już kwestia poczytania....

co o tym myślicie ?

Mam dość komunikatów o braku wyst ilości pamieci :/ itp

a czas renderingu krótszy to zawsze cos pozytywnego przy tym samym zurzyciu energi co i7 920...

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jakbyś chciał mieć 24gb ramu to musisz się nastawić na koszt ~ 6tys za sam ram =>

http://www.komputronik.pl/index.php/product/83273/Podzespo_y_PC/Pami_DRAM/Kingston_HyperX_DDR3_3X_4GB_1600MHz_CL9.html.

Czy procesor warto zmieniać to nie wiem, na pewno 6 rdzeni da trochę kopa ale nie sądze aby były warte dopłaty 2300zł. Ja bym prędzej podkręcił i7 920 do ~4ghz.

Z kartą się wstrzymaj i czekaj na fermi.

Napisano

Traitor: Już któryś raz polecasz tego proca, owszem jest opłacalny ale jak składamy nowy zestaw... poza tym jest na socket 1156. Autor zdecydowanie oczekuje wyższej wydajności niż i7 860 i myśli o platformie 1366 więc zdecydowanie to nie jest procesor odpowiadający jego kryteriom.

Napisano
  • Autor

ale ja mam plat. 1336 i procka i7 920..... przeczytajcie co wyżej pisze :P chce cos wydajniejszego :)

Napisano

Ja przeczytałem ;) dlatego proponuje zostać przy i7 920 i kręcić , nowy procek intela ma zaporową cene. Wolałbym 4 szybkie rdzenie i 24gb ramu niż 6 szybkich i 12gb. Mając tyle ramu, kiedyś w przyszłości jak 6 rdzeni się spopularyzuje to kupisz proca o wiele taniej.

Napisano

daj sobie siana z 980 :) za ta kase masz prawie 3x 920. To juz lepiej za ta cene byloby zlozyc drugiego kompa z 920. Podpinam sie pod rada Nvidi lepiej krecic 920 i zainwestowac w 24gb ramu.

Napisano
  • Autor

hmmmmmm no racja tylko kurcze myślałem nad podkręceniem ale nigdy tego nie robiłem :/ i sie lekkawo boje i nie wiem jak to zrobić :P pomoglibyście jakos ?

Radiatorek i 2 wiatraczki na niego + obudowa quiet już wybrane

max do 3,5 bym podkrecał.