Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ma kotoś może taką konfigurację jak w temacie i mógłby mi powiedzieć czy to działa prawidłowo? Mój problem wygląda następująco...

Mam model felgi (ok 110 000 Poly's), ustawiam V-Ray'a tak jak na zdjęciu:

gfgfgd.jpg

Na scenie jedno światło typu V-Ray Light - parametry światła też obniżone, jedna felga + Plane - jako podłoże, materiał na całości szary Defaultowy,

Rendering takiej sceny trwa strasznie długo, ostatnio doczekałem do 5 godzin i wyłączyłem w trakcie.

Jak wyrzucę felgę ze sceny, w stawie np. Boxa, to trwa to ok 30 sekund, ale jak wstawię troszkę bardziej skomplikowany obiekt to już trwa to "wieczność"...

Na forum w jednym z postów kolega miał podobny problem, rozwiązaniem z tego co napisał okazało się zmiana softu ( i maxa i V-ray'a) na poprzedniki.... no ale to chyba nie do końca tak powinno działać...

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
.... no ale to chyba nie do końca tak powinno działać...

Na tym forum nie udzielamy pomocy w przypadkach gdy szwankuje warezowy soft :)

Problem ten dotyczy pirackiej wersji Vraya.

Napisano

Na forum w jednym z postów kolega miał podobny problem, rozwiązaniem z tego co napisał okazało się zmiana softu ( i maxa i V-ray'a) na poprzedniki.... no ale to chyba nie do końca tak powinno działać...

W sumie to chodzi pewnie o vraya. Czy nie powinno... nie wiem. Są triale, dema, a co najważniejsze darmowe softy.

Edytowane przez PICsell

Napisano

musisz zmienić framebuffer z maxowego na vrayowy, było już o tym kilka razy na tym forum.

Wszyscy, kiedyś jechali na "demo" wersjach a teraz tylko tak żartują sobie, aby podkreślić, że już mają pełną wersję.

Wiesz tak jak w życiu, kto ma lepszy samochód albo większą fajkę. Zawsze warto podkreślić status materialny definiujący pozycję w stadzie i dostęp do samic.

Napisano
  • Autor

jakbym miał zarabiać na tym to oczywiście, że bym też kupił pełne wersje, ale do nauki wystarczy mi "demo" ;)

Jaki sens wydawać kilka tyś zł na program żeby sie go nauczyć, a w sumie nie wiadomo czy na nauce się nie skończy.

Dzięki za pomoc