Napisano 14 Marzec 201015 l Ma kotoś może taką konfigurację jak w temacie i mógłby mi powiedzieć czy to działa prawidłowo? Mój problem wygląda następująco... Mam model felgi (ok 110 000 Poly's), ustawiam V-Ray'a tak jak na zdjęciu: Na scenie jedno światło typu V-Ray Light - parametry światła też obniżone, jedna felga + Plane - jako podłoże, materiał na całości szary Defaultowy, Rendering takiej sceny trwa strasznie długo, ostatnio doczekałem do 5 godzin i wyłączyłem w trakcie. Jak wyrzucę felgę ze sceny, w stawie np. Boxa, to trwa to ok 30 sekund, ale jak wstawię troszkę bardziej skomplikowany obiekt to już trwa to "wieczność"... Na forum w jednym z postów kolega miał podobny problem, rozwiązaniem z tego co napisał okazało się zmiana softu ( i maxa i V-ray'a) na poprzedniki.... no ale to chyba nie do końca tak powinno działać...
Napisano 14 Marzec 201015 l .... no ale to chyba nie do końca tak powinno działać... Na tym forum nie udzielamy pomocy w przypadkach gdy szwankuje warezowy soft :) Problem ten dotyczy pirackiej wersji Vraya.
Napisano 15 Marzec 201015 l Na forum w jednym z postów kolega miał podobny problem, rozwiązaniem z tego co napisał okazało się zmiana softu ( i maxa i V-ray'a) na poprzedniki.... no ale to chyba nie do końca tak powinno działać... W sumie to chodzi pewnie o vraya. Czy nie powinno... nie wiem. Są triale, dema, a co najważniejsze darmowe softy. Edytowane 15 Marzec 201015 l przez PICsell
Napisano 15 Marzec 201015 l musisz zmienić framebuffer z maxowego na vrayowy, było już o tym kilka razy na tym forum. Wszyscy, kiedyś jechali na "demo" wersjach a teraz tylko tak żartują sobie, aby podkreślić, że już mają pełną wersję. Wiesz tak jak w życiu, kto ma lepszy samochód albo większą fajkę. Zawsze warto podkreślić status materialny definiujący pozycję w stadzie i dostęp do samic.
Napisano 15 Marzec 201015 l Autor jakbym miał zarabiać na tym to oczywiście, że bym też kupił pełne wersje, ale do nauki wystarczy mi "demo" ;) Jaki sens wydawać kilka tyś zł na program żeby sie go nauczyć, a w sumie nie wiadomo czy na nauce się nie skończy. Dzięki za pomoc