Napisano 16 Marzec 201015 l Witam od razu napisze ze przygodę w 3D Max rozpocząłem 5dni temu zrobiłem swoja pierwsza wizualizacje tylko jest problem z jej renderem posiadam niezbyt dobrego Notebooka C2D 2.1 3GB RAM ATI 3470 256MB i Intel SSD 160GB G2 Win7 x64 3D Max x64. Teraz przejdę do problemu jest to dom z podwórkiem na pewnej wysokości umieściłem kamerę, która obraca się do Okola teraz naciskam render i to się robi bardzo długo 50H ? Patrzyłem ze mam włączone obsługę wielu rdzeni tylko nie wiem jak włączyć więcej Punktów (Multithreading), bo procesor nie jest obciążony w pełni patrzyłem na tutorial jak to włączyć, ale posiadam nowego maxa a tutorial pokazany był na starszej wersji przepatrzyłem opcje, ale nie mogłem jej odszukać. czy istnieje taka możliwość? Edytowane 16 Marzec 201015 l przez RafalPL
Napisano 17 Marzec 201015 l nawet na najnowszym sprzęcie, ja mam i7 podkręcone co nieco dobra animacja renderuje się tygodniami miesiącami nawet, tak że to normalne radzę nauczyć się dobrze jednego silnika renderującego i wtedy testować