Napisano 30 Marzec 201015 l Witam, przeszukiwałem forum i widzę że temat co jakiś czas wraca jak bumerang. Chcę się przesiąść na jabłko i szukam opinii. Pracuje w zasadzie tylko w pakiecie Adobe, (PS, Il, Id) i to na tablecie. Główną rzeczą jaka mnie kusi w iMacu to niesamowite odwzorowanie kolorów w matrycy oraz oszczędność przestrzenna komputera (mam małe mieszkanie). w 2005 roku pisaliście o dziadowskich cenach, serwisie w warszawie za koszmarne pieniądze. Teraz sytuacja trochę się zmieniła. iMac 21.5'' chodzi na allegro już za 3tysiące. warto? nie warto? pozdrawiam.
Napisano 30 Marzec 201015 l Autor mhm. ok dzięki za informacje. rozumiem że mówisz z doświadczenia bo sam pracujesz / pracowałeś na macu? a co sądzicie o tym specyfikacje tutaj: http://asus.com.pl/product.aspx?P_ID=3lDDGLp7Xa1NiCzy jedyną rzeczą która budzi moją wątpliwość to dysk 5400 rpm
Napisano 30 Marzec 201015 l [quote=Shine_lobo;909579 iMac 21.5'' chodzi na allegro już za 3tysiące. jesli ma takie problemy jak poprzedni mały iMac to niebardzo. natomiast 27 cali brałbym w ciemno, sam zmienialem kompa i niestety udezylem w pc czekajac na nowego imaca ..i wyszedl 2 miesiace po tym jak kupilem piec.
Napisano 30 Marzec 201015 l Ja widziałem jeszcze na necie blaszaki Sony Vaio takie Imacowe ale nie wiem jak jest z dostępnością ich w Polsce. Gdybym był na twoim miejscu (soft) brałbym Imaca:)
Napisano 31 Marzec 201015 l Autor Dzięki za odpowiedzi W dziedzinie maków jestem zielony więc jeszcze pytanko: Myślę o kupieniu iMac 24", te chodzą koło 3 - 4 tysięcy czym różnią się od 27" poza oczywistą różnicą sprzętową? inna wersja systemu? znajduje opinie że są stabilniejsze niż 24" Nie potrzebuje do PSa i ILa potwora na quadach. no i nie mam też tyle pieniędzy... różnica między 24 a 27 sięga nawet 5 tysięcy złotych...
Napisano 31 Marzec 201014 l roznia sie szybkoscia ( zalezy tez co chcesz miec w srodku ) i wielkoscia ekranu ( rozdzielczosc i rodzaj matrycy ) na + dla 27-ki os ten sam Leopard
Napisano 31 Marzec 201014 l Do Adobe jak najbardziej. Jak wytrzymasz pierwsze miesiące przyzwyczajania się do MacOS, to już po Tobie :) I pójdzie jak z górki, kupisz iPoda, iPhona, iPada itd. :-) Też miałem chrapke na tego 27, no ale max nie pojdzie, a wgrywanie Windowsa na Maca to profanacja :-)
Napisano 31 Marzec 201014 l Sam od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem macbooka pro. Moze parametry sprzetu nie sa zachwycające, jednak sam system jest glownym plusem wszystkich mackow - przyjemnosc obslugi i niezowadnosc, pozostawia daleko w tyle windowsa. Tylko serce mnie boli jak musze przelaczyc sie na winde zeby maxa odpalic :/ imac 27" - przepiekna sprawa :)