dawid Napisano 11 Styczeń 2003 Napisano 11 Styczeń 2003 czy macie jakis pomysl dlaczego nie dziala unwarp map, opcje są nieakywne, pewnie rozwiazanie banalne a ja nieumiem tego rozwiązac :D
Yano Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 Moze napisz cos wiecej. Jak dokładnie wyglada problem, jaką masz wersje maxa, do jakiego typu obiektu probujesz przypisac tą modyfikacje, co dokladnie jest nieaktywne? MORE DETAILS!! :)
MareG Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 - no wlasnie, a juz myslalem ze cos takiego (jak zawsze) tylko mnie moze sie przydarzyc :D Cos takiego przytrafilo mi sie w sytuacji kiedy moj obiekt (Edit Poly) \"obrosniety\" byl Shagiem (2x Fur + Hair). Chcialem costam skorygowac unwrapem i - wszystkie opcje martwe! Od razu wpadlem na to ze moze to dlatego ze moj obiekt jest \"uwiklany\" w Shag\'a. Zrobilem wiec z niego klona, dla pewnosci jeszcze raz dalem Conv. to Editable Poly i nastepnie przypisalem Unwrapa - wszystko zagralo jak nalezy! Sprawdz czy i Twoj obiekt nie jest emiterem dla jakiegos pluga czy cos w tym stylu... Zrob jego kopie, zawal stos i zobacz czy unwrap sie obudzi. Jesli tak to niestety czeka cie zawalenie stosu dotychczasowych modyfikacji no i odseparowanie od ewentualnych powiazan z jakims tam plugiem. W przypadku Shag\'a trzeba wloski ostatecznie dopracowac i potem konwertowac na Edit mesh (juz bezpowrotnie). Oraz uzunac Shaga z zakladki Environment. Mam nadzieje ze cos pomoze pozdrowionka Marek
KLICEK Napisano 12 Styczeń 2003 Napisano 12 Styczeń 2003 witam!!! Masz racje rozwiazanie jest banalne :-) Musisz wylaczyc tryb edycji siatki i wszytkie opcje sa automatycznie odblokowane :-)
dawid Napisano 12 Styczeń 2003 Autor Napisano 12 Styczeń 2003 klicek - az tak banalne to napewno nie jest, a robilem to 10 x :P . co to collapsowania to tez powtarzalem kilka razy, najlepsze jest to ze kiedys mi sie to zdarzylo i sobie poradzilem jakos, juz nie pamietam jak ale to chyba rzeczywiscie sklonowalem (zaraz sprawdze czy i tu zadziala) , dzienki Marek
dawid Napisano 12 Styczeń 2003 Autor Napisano 12 Styczeń 2003 ok , sprawdzilem , i dziala , chyba wczesniej przypisywalem shaga (jestes boski Marek :D ) dzieki jeszcze raz , a tak swoją drogą jak ja moglem nie zapamietac jak poradzic sobie z takim problemem , pała ze mnie, ale juz po wszystkim. :D:D:D
Rekomendowane odpowiedzi