Napisano 11 Styczeń 200322 l czy macie jakis pomysl dlaczego nie dziala unwarp map, opcje są nieakywne, pewnie rozwiazanie banalne a ja nieumiem tego rozwiązac :D
Napisano 12 Styczeń 200322 l Moze napisz cos wiecej. Jak dokładnie wyglada problem, jaką masz wersje maxa, do jakiego typu obiektu probujesz przypisac tą modyfikacje, co dokladnie jest nieaktywne? MORE DETAILS!! :)
Napisano 12 Styczeń 200322 l - no wlasnie, a juz myslalem ze cos takiego (jak zawsze) tylko mnie moze sie przydarzyc :D Cos takiego przytrafilo mi sie w sytuacji kiedy moj obiekt (Edit Poly) \"obrosniety\" byl Shagiem (2x Fur + Hair). Chcialem costam skorygowac unwrapem i - wszystkie opcje martwe! Od razu wpadlem na to ze moze to dlatego ze moj obiekt jest \"uwiklany\" w Shag\'a. Zrobilem wiec z niego klona, dla pewnosci jeszcze raz dalem Conv. to Editable Poly i nastepnie przypisalem Unwrapa - wszystko zagralo jak nalezy! Sprawdz czy i Twoj obiekt nie jest emiterem dla jakiegos pluga czy cos w tym stylu... Zrob jego kopie, zawal stos i zobacz czy unwrap sie obudzi. Jesli tak to niestety czeka cie zawalenie stosu dotychczasowych modyfikacji no i odseparowanie od ewentualnych powiazan z jakims tam plugiem. W przypadku Shag\'a trzeba wloski ostatecznie dopracowac i potem konwertowac na Edit mesh (juz bezpowrotnie). Oraz uzunac Shaga z zakladki Environment. Mam nadzieje ze cos pomoze pozdrowionka Marek
Napisano 12 Styczeń 200322 l witam!!! Masz racje rozwiazanie jest banalne :-) Musisz wylaczyc tryb edycji siatki i wszytkie opcje sa automatycznie odblokowane :-)
Napisano 12 Styczeń 200322 l Autor klicek - az tak banalne to napewno nie jest, a robilem to 10 x :P . co to collapsowania to tez powtarzalem kilka razy, najlepsze jest to ze kiedys mi sie to zdarzylo i sobie poradzilem jakos, juz nie pamietam jak ale to chyba rzeczywiscie sklonowalem (zaraz sprawdze czy i tu zadziala) , dzienki Marek
Napisano 12 Styczeń 200322 l Autor ok , sprawdzilem , i dziala , chyba wczesniej przypisywalem shaga (jestes boski Marek :D ) dzieki jeszcze raz , a tak swoją drogą jak ja moglem nie zapamietac jak poradzic sobie z takim problemem , pała ze mnie, ale juz po wszystkim. :D:D:D