Napisano 7 Kwiecień 201015 l Witam wszystkich. Ostatnio bawiłem się trochę w ZBrush i mam problem z teksturowaniem. Mam nadzieję że wszystko wyjaśni obrazek.
Napisano 7 Kwiecień 201015 l Autor jak mam pokazać tą UVW? Mi się zdaje ze coś ZBrush sie mi sypnął. Mam wersje 3.0 moze jakas licha ona jest
Napisano 7 Kwiecień 201015 l niewiem dokladnie co chesz zrobic , jescostam pokolorowac , to wes wyexportuje obiekt do obj , zasaj do maxa (czy z czego tam korzystasz :P ) zmapuj go ladnie , wyexportuj do obj i zasaj do zb , powino ni byc problemu
Napisano 7 Kwiecień 201015 l Autor Chyba nie o to mi chodzi. Tworzę teksturę. Włączam Projection Master i nakładam detal aby nie modelować tego tylko aby było na teksturze, żeby nie obciążać Maxa. Widziałem w tutorialu Klicka jak robi to samo i mu nie rozwala tych kropeczek po całej teksturze tak jak mi. Nie wiem czy to czasami nie jest wina oprogramowania. Z góry dzięki za pomoc.
Napisano 8 Kwiecień 201015 l no to jesli chesz zrobic texture (przepuszcam ze normala) to na 100% musisz zrobic uvw, mzona to jakso z automatu zrobic w ZB ale dupowato wychodzi . Zrob tak , wes ten model wyexportuj do obj zasaj do maxa i zrob UVW potem ZB i nie bedze problemu