Gość grabarz Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 Jeśli pisze w złym dziale to przepraszam i proszę o kontakt mailowy([email protected]) lub na priv. Otóż chodzi o to, że zrobiłem pewien obiekt i teraz chciałbym go przedstawić tak jak tutaj np. http://vimeo.com/10381777(autor: velopl), ale bez obracania się obiektu. Więc zrobiłem wokół line, postawiłem kamere, podczepiłem ją to tej lini tak żeby po niej biegła za pomocą Path Constraints, później obracałem kamerkę tak aby spoglądała na obiekt(przesuwając ten pasek od klatek). Wszystko było ok(chyba) do tego momentu. Jak teraz to zapisać, aby wyszło tak jak chce? Co jeszcze trzeba zrobić? Jak zapisuje, tzn. wchodze w opcje renderingu, wybieram nazwe, rozrzeszenie, ilość klatek etc. to obiekt nie ulega animacji i stoi bez ruchu. Co robię nie tak?. Z modelowaniem itp. sobie radze lecz z tym mam problem.
mariusz89016 Napisano 14 Kwiecień 2010 Napisano 14 Kwiecień 2010 Masz zaznaczone, żeby renderowało widok z kamery? Nie masz przypadkiem zaznaczonego 'Perspective' albo jakiś inny viewport? Wiem, że banał, ale jeśli poustawiałeś wszystko... Tylko to mi wpadło do głowy. Pozdrawiam, Mariusz.
Gość grabarz Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 pisłem w temacie newbie :) To gdzie zaznaczyć ten widok kamery bo nie znalazłem?
mariusz89016 Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 Okienko Render (F10) na samym dole obok przycisku 'render'. Viewport: (domyślnie dla kamery 'Camera01') obok taka kłódeczka ;) Pozdrawiam, Mariusz.
Gość grabarz Napisano 15 Kwiecień 2010 Napisano 15 Kwiecień 2010 no jakoś to wykombinowałem niepotrzebnie się pytałem, dzięki :)
Rekomendowane odpowiedzi