Napisano 17 Kwiecień 201014 l Hej! Nie jestem w pełni zadowolony z tej pracy ale chyba nie wyszła najgorzej. Wygląd CG, troszkę jeszcze brakuje do fotorealizmu ale wciąż się uczę - chociaż w tym zawodzie to ciągle chyba trzeba się uczyć ;) - także proszę bez ostrej krytyki. 3Ds Max, Mental, Photoshop Wersja 1920x1200 tutaj. Pozdrawiam!
Napisano 17 Kwiecień 201014 l Jasne ze człowiek sie uczy całę zycie i nie tylko w 3D ale we wszystkim praca ma bardzo fajny klimacik bardzo dobry w odbiorze mi sie podoba powodzonka w dalszej pracy! :D
Napisano 17 Kwiecień 201014 l przyjemne winogronka..az chciałoby sie zjesc. Wyszlo naprawde fajnie. Pzdr
Napisano 17 Kwiecień 201014 l Ladne:) tlo tylko nie laczy sie z nimi, nie ten klimat i kompozycja nie ta..ale render ladny:)
Napisano 17 Kwiecień 201014 l Estetycznie to wyglada bardzo ladnie, ale winogrona przypominaja balonik z nojsem a nie owoc. Brakuje sub surface scatter i zylek, zlwaszcza ze tlo sugeruje oswietlenie zza nich. Jak juz jestesmy przy tle, to sugeruje ono zolte, cieple oswietlenie, na winogronach masz 2 biale punkty swiatla, nie zgrywa sie za dobrze. np: http://www.hashemian.com/blog/images/grapes.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/More_grapes.jpg pozdrawiam
Napisano 17 Kwiecień 201014 l Autor @wiecho dzięki @Pavulon 13 dzięki @Pawel Lipka Co do tła to chciałem stworzyć taką malowniczą kompozycje rodem z obrazów ukazujących martwą naturę, wychodzi na to, że średnio mi to wyszło :) Dzięki. @sibu wiem, że nie jest tak jak powinno być z nim ;) @mirach Właśnie przy shaderach winogron najbardziej się męczyłem, szczerze stworzyłem kobyłe z wielu warstw, które niestety się tak pochrzaniły że nie mogłem doprowadzić tego do ładu. Następnym razem będzie lepiej ;) Tnx za uwagę.
Napisano 17 Kwiecień 201014 l A mnie się właśnie kompozycja podoba, chociaż to może skutek że niewiele wiem o grafice ;) (Przez kompozycję mam na myśli przyjemny kontrast kolorów, zimne/ciepłe, i ułożenie kształtów w przestrzeni). Podoba mi się też, że tło nie jest chamskim jednolitym gradientem i przez to całość jest bardziej interesująca. Owszem, styl jest nieco inny (tło "malowane", owoce renderowane), ale jakoś mi to nie przeszkadza, bo kojarzy mi się z winogronami sfotografowanymi na tle murowanej ściany, o, takiej: http://pad3.whstatic.com/images/thumb/3/3b/Chimayo-2818.jpg/640px-Chimayo-2818.jpg Toteż nie pisz, że następnym razem będzie lepiej, tylko popraw, bo szkoda zostawiać :)
Napisano 17 Kwiecień 201014 l No to rzeczywiscie musiales strasznie przekombinowac z tym shaderem. Wywal go, sproboj zrobic cos prostrzego, zrob oswietlenie ktore bedzie wspolgrac z tlem (ktore wg mnie jest super - wlasnie, jak je zrobiles? :) ) i wg mnie bedzie super pracka. pozdrawiam i powodzenia.
Napisano 17 Kwiecień 201014 l Autor @3Jane hm... za jakiś czas poprawię w takim razie ;) teraz muszę zająć się dwoma innymi projektami by mieć coś w końcu w swoim portfolio. Z tym murem to dobrze to ująłeś, taki był plan też na początku, tj. takiego kontrastu. @mirach Ja jestem sprinterem ;) Nie lubię maratonów, robię prace które nie wymagają dla mnie więcej niż 10 dni roboty. Chociaż staram się to powoli zmieniać, tak też pewnie za jakiś czas wywalę ten shader i zrobię go od początku, tylko muszę jeszcze troszkę wgłębić się w tego mentala. Jeżeli chodzi o tło to jest to zlepka paru obrazków, główną bazą jest jakaś tekstura wykopana ze stocka, na niej dałem bardzo rozmyty widok zachodzącego słońca nad łąkami. Później używałem trochę stempla... a jeszcze później dodałem dużo gry świateł. Dodatkowo wrzuciłem coś a'la volumetric light nad to by nadać temu troszkę wzniosłości.
Napisano 17 Kwiecień 201014 l Całkiem przyjemna praca. Jedyne co mi nie pasuje to mokra zielona roślina na tle rozpalonego żeliwa, morze jestem tendencyjny ale dał bym to bardziej na tle kory. I można by poeksperymentować z głębia ostrości, i tak jest kontras nadany kolorem ale jakoś mi ten zblurowany glow dookoła winogron niepasi z tym ostrym ziemno rdzawym materiałem w tle. Nad materiałem mógł byś popracować, uważam ze przedobrzyłeś z ilością map w tym Shaderze :D Pozdro :)