Napisano 23 Kwiecień 201014 l Witam! Kiedyś już mialem epizod z grafiką 3d ale to było daaawno. Teraz mam wiecej czasu i postanowiłem się tym zająć (zobaczymy jak wyjdzie :cool:). Moje pytanie odnośnie mojego sprzętu, czy wyrobi ,ewentualnie co dokupić. Chciał bym coś tam zdziałać w May'i. Z góry dzięki za odpowiedzi: Mój setup: - AMD Athlon 64 X2 Dual Core 42000+ 2.20 GHz - 1GB Goodram 667 - Galaxy GeForce 8600GT GDDR3 256MB, bus 128 Bit ,Clock: 600MHz ,Memory: 800MHz, Shader:1320MHz Z tego co sam wiem to bez ramu sie nie obejdzie, GB to chyba za malo ?
Napisano 23 Kwiecień 201014 l Zalezy co chcesz robic oczywscie. Ramu by ci sie przydalo dokupic, ale dla porownaia, to: http://www.mirach.pl/img/galery/toster.jpg zrobilem na 1gb ramu i 1 rdzeniowym AMD 2ghz, tylko za tamtych czasow nie bylo takic wynalazkow jak vista ;)
Napisano 23 Kwiecień 201014 l Autor 3d na 1gb ramu to moge Ci zaproponować Vistę w trybie aero :) :) Ja wiem heh. Aktualnie mam W7 /64...
Napisano 23 Kwiecień 201014 l Autor Zalezy co chcesz robic oczywscie. Ramu by ci sie przydalo dokupic, ale dla porownaia, to: http://www.mirach.pl/img/galery/toster.jpg zrobilem na 1gb ramu i 1 rdzeniowym AMD 2ghz, tylko za tamtych czasow nie bylo takic wynalazkow jak vista ;) Szacunek :) moge zapytac ile zejeło wykonanie obrazka wynikowego ?
Napisano 23 Kwiecień 201014 l Autor po co ci 64bitowy system jak masz 1 giga? O,o no taki mam w orginale ,a jak taki mi dali to co ja poradze :)
Napisano 23 Kwiecień 201014 l moge zapytac ile zejeło wykonanie obrazka wynikowego ? jakies 2-3 miesiace wieczorami. A zeby nie bylo, ten komp zdecydowanie umieral pod koniec tej pracy :) no taki mam w orginale ,a jak taki mi dali to co ja poradze czyli kupiles tego kompa w ciagu paru ostatnich miesiecy? No nic, nie wnikam, tak czy siak ram ci sie przyda, zwlaszcza ze DDR2 teraz tanie sa.
Napisano 23 Kwiecień 201014 l Autor czyli kupiles tego kompa w ciagu paru ostatnich miesiecy? No nic, nie wnikam, tak czy siak ram ci sie przyda, zwlaszcza ze DDR2 teraz tanie sa. nie komputer 3lata temu a windowsa mam za darmo wiec korzystam ... Co do ramu to tak .tylko czy dokupic ddr2 w kosci 2gb ,czy sprzedac to w ... (za 20zł ;)) i zainwestowac w jakies 800Mhz ? I Ile 2GB ? czy juz te 4 pakowac ? Edytowane 23 Kwiecień 201014 l przez fkz
Napisano 23 Kwiecień 201014 l mirach, jasne ze sie da. Kiedyś nie było i się dało, zażartowałem bo 1gb to malo. Mi się kiedys na 1gb ramu nie chciala odpalić Vista Aero Glass :) Na początki na pewno sie nada, od razu strasznych scen i wielkich tekstur robić nie będziesz.
Napisano 23 Kwiecień 201014 l Autor mirach, jasne ze sie da. Kiedyś nie było i się dało, zażartowałem bo 1gb to malo. Mi się kiedys na 1gb ramu nie chciala odpalić Vista Aero Glass :) Na początki na pewno sie nada, od razu strasznych scen i wielkich tekstur robić nie będziesz. No tak . Wlasciwie chciałbym zabrać sie za modelowanie aut. Powiedzmy ze podstawy-podstaw mam za sobą. A teraz z wszechobecnym internetem pomocy jest duzo.
Napisano 23 Kwiecień 201014 l Mi się kiedys na 1gb ramu nie chciala odpalić Vista Aero Glass domyslam sie ze zartowales, przyznam sie ze na 1gb balbym sie ze komp z vista mi wybuchnie ;)
Napisano 23 Kwiecień 201014 l ja składałem filmy na viscie 1gb ramu laptop celeron 1.6. Pozniej dałem asystentce i mowila ze jej open office ledwo chodzi :/
Napisano 23 Kwiecień 201014 l Na twoim miejscu kupiłbym od razu 4 gb do nauki oraz jak już zaczniesz skubać coś większego wystarczy ponieważ bez sensu będzie później załatwiania dodatkowych kości jak od razu możesz mieć to z głowy na dłuższy czas i bez obawy że ci komp wybuchnie :P
Napisano 24 Kwiecień 201014 l Autor Ok. Dzięki za rady. A jeszcze powiedzcie mi jak sie ma karta graficzna do grafiki 3d ?
Napisano 24 Kwiecień 201014 l Ok. Dzięki za rady. A jeszcze powiedzcie mi jak sie ma karta graficzna do grafiki 3d ? Zasadniczo ani procek ani ram ani najlepsza karta graczna nie sprawi że twoje 3d będzie nagle lepsze. Jak posiedzisz tak rok w 3d, wejdziesz na wyższy poziom wtejemnicznia. Sam będziesz wiedział co ci ptrzeba.