Napisano 28 Kwiecień 201014 l Witam mam pewny problem z liczba renderów których mam do wykonania tysiące. Chciałbym je jakoś zautomatyzować. Na czym polega problem: Mam powieszczenie które renderuje w Mental rayu w maxie 2010 lub 2011 (wyrenderowałem pliki fg itd by renderował się sam finalny obraz). Teraz muszę podmienić na kazdym kolejnym 1 teksturę, podać jej wielkość w Tilingu i wyrenderować i plik zapisac jako ciąg cyfr w nazwie jako cokolwiek. Mam w pliku Excela 4 kolunmy: 1 nazwę pliku, którym jest tekstura 2 kod pod którym ma być zapisany plik 3 szerokość tekstury 4 wysokość tekstury Oczywiście plik z danymi mogę przygotować dowolnie w xmlu czy w czymkolwiek innym. Można jakoś to zautomatyzować zeby max zczytał jakiś plik i pozmieniał co trzeba i wypluł mi poprostu rendery jakoś bez mojej ingerencji ?? Oczywiście plik z danymi mogę przygotować dowolnie w xmlu czy w czymkolwiek innym. Proszę o jakieś podpowiedzi bądź rozwiązania jak to zautomatyzować. Z góry dzięki. Pozdrawiam Całe forum