Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Siema, nazywam się Stanisław, jakby mnie ktoś nie pamiętał. Kiedyś wrzucałem tu rysunki aut i jakieś początki z digitalpaintingiem. Niedawno postanowiłem zadać sobie takie zadanie: jeden rysunek dziennie przez cały rok, czyli do 11 kwietnia 2011.

Rysunki (nie po kolei):

koncepty aut:

szkic + photoshop

Aston_Martin_DBX_Vantage_by_STH_pl.jpg

szkic + ps

Renault_Alpine_Concept_by_STH_pl.jpg

ołówek, akwarela, cienkopis, ps

Ejton_Flow_by_STH_pl.jpg

ołówek, ps

Japan_Style_by_STH_pl.jpg

różne obrazki:

akwarela, kredki, ołówek

swoją drogą - pierwsze zetknięcie z akwarelami od 5 lasy podstawówki, wiem że nieudolne trochę :)

Future_Danzig_by_STH_pl.jpg

ołówek. Ludzie i perspektywa (specjalnie zakrzywiona!) z głowy. resztą opierałem sie na refkach

Encierro_by_STH_pl.jpg

suchoryt. taka zabawa, eksperymenty :) a dokladniej praca zaliczeniowa na plastykę :)

Pumpernikel_by_STH_pl.jpg

digitalpainting. wiem, że jak juz robie digitalpainting, to powinno to wygladać jak zdjęcie, ale z tą techniką też nie mialem styczności od ponad roku. Postanowiłem odkurzyć swój tablet, zainstalować sterowniki i namalować coś. Poza wspieraniem się refką zachodu słońca, reszta z głowy. wiem że miasto wyszło beznadziejnie.

A_city_and_crucifixes_by_STH_pl.jpg

Chodze jeszcze co niedziele na zajecia z rysunki. Oto kilka ostatnich prac:

Woman_from_art_lessons_by_STH_pl.jpg

4_by_STH_pl.jpg

Bike_by_STH_pl.jpg

1111111_by_STH_pl.jpg

A teraz czas na trochę humoru :)

tak wygladają ludzie, jeśli próbuje ich rysować cąlkowicie z głowy. hmm jedni mówią, że to nie jest dobry pomysł, inni, że warto próbować wszystkiego. Zdaję sobie z tego sprawę, że wyglada to gorzej niż wspierając się refkami, ale chce się nauczyć tak dobrze wysować ludzi, że nie beda mi potrzebne żadne zdjęcia.

img054e.jpg

Kamila_by_STH_pl.jpg

img046u.jpg

Sad_banana_man_by_STH_pl.jpg

na koniec kilka jeszcze takich innych:

Subaru_Impreza_Trailblazer_by_STH_pl.jpg

Zagato_Perana_Z_One_by_STH_pl.jpg

Pagani_Zonda_C12_by_STH_pl.jpg

Pozdro :)

Edytowane przez Stachu
  • Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Autka wychodzą Ci naprawdę nieźle, pierwszy mi się szczególnie podoba, te w ołówku też dobrze wyglądają. Jeśli chcesz malować ludzi - ćwicz anatomię bo póki co twoim postaciom brakuje sporo. Pani z siekierą wypada chyba najlepiej, ale ma niepoprawny skrót perspektywiczny ugiętej ręki.

Wrzucaj następne prace;)

Powodzenia!

Napisano

no faktycznie, jak narazie auta kroluja;) choc licze ze bedzie wiecej pracek,

hm tylko odnosze takie glupie wrazenie, ze nie czuje ze karoserie sa z metalu,

np ten szkic, kozacki projekt ale takie zarniste cieniowanie jakos srednio mnie przekonuje.

w sumie sam malo samochodow rysowalem i sam jeszcze duzo sie ucze,

wiec tylko moge mowic o moim odczuciu :)

zobacz moze jakies widzialem olowki kooh-i-noor'a metalicki,moze to by bylo dobre wyjscie xd

Napisano

ziarniste pewnie dlatego, że na małym formacie. Dzięki za komentarz, postaram się zwrócić na to uwagę :)

Nom auta to moja główna domena, ale staram się też odchodzić od schematu

tutaj szybki szkic w shopie wczoraj wieczorem zrobiłem:

Creatine_by_STH_pl.jpg

Napisano

zeby moje szybkie szkice tak wygladaly ;p w sumie nie siedze i nie maniacze ogladajac samochodow, ale mysle ze moge osmielic sie na stwierdzenie ze masz swoj oryginalny styl i to da sie wyczuc ;)

Napisano

hoho :), a już myślałem że gdzieś fuchę u Foosa złapałeś i temu Cię na forumie nie ma.

Powodzenia. za autka 4*

//pozdr.

Napisano

pojazdy oczywiscie najlepsze, choć podobają mi sie tez te drzewa i twarz spiewaka;) natomiast postaci praktycznie wszystkie maja jakies dysproporcje.

Napisano

No autka są bardzo fajne...przy czym te ostatnie stwarzają wrażenie niestarannych...

Ale architektura i perspektywa jeszcze trochę leży...

Część zbiegów się rozchodzi, na pierwszym rysunku mam wrażenie że schodki są troszkę za wysokie ok 21cm, a na drugim za niskie...ok 12cm, a powinny być okolice 17cm..., a no i na pewno za krótkie co widać na drugim biegu po spoczniku...pierwsze są zdecydowanie lepsze od tych drugich...

No ale brakuje jakiegoś tupnięcia...kontrastu...cień rzucony ma u ciebie taki sam walor jak cień własny przez co całość się zlewa...jakbyś docisnął ołówek rysując cień rzucony byłoby ok...

Pozdrawiam

Napisano

yo, dzieki za uwagi. można sie spytac co dokładnie jest nie teges w anatomii? chciałbym wiedziec nad czym bardziej pocisnąć, bo o dziwo na zajeciach na ktorych to rysowałem jakoś nie zwrocili mi na to uwagi, tylko żebym kontrasty mocniejsze robił (a ciezko znalezc jakies kontrasty jak sie rysuje pos światlo i cała postać jest w cieniu).

Napisano

Stachu musisz pouczyć się takich rzeczy jak, np.: wysokosc postaci jest rowna jej 7,5 glowa, albo na wysokosci pepka powinny byc łokcie itp. zobaczysz pozniej, jak dlugie korpusy i dziwne nogi rysowales ;)