Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siema, nazywam się Stanisław, jakby mnie ktoś nie pamiętał. Kiedyś wrzucałem tu rysunki aut i jakieś początki z digitalpaintingiem. Niedawno postanowiłem zadać sobie takie zadanie: jeden rysunek dziennie przez cały rok, czyli do 11 kwietnia 2011.

Rysunki (nie po kolei):

koncepty aut:

szkic + photoshop

Aston_Martin_DBX_Vantage_by_STH_pl.jpg

szkic + ps

Renault_Alpine_Concept_by_STH_pl.jpg

ołówek, akwarela, cienkopis, ps

Ejton_Flow_by_STH_pl.jpg

ołówek, ps

Japan_Style_by_STH_pl.jpg

różne obrazki:

akwarela, kredki, ołówek

swoją drogą - pierwsze zetknięcie z akwarelami od 5 lasy podstawówki, wiem że nieudolne trochę :)

Future_Danzig_by_STH_pl.jpg

ołówek. Ludzie i perspektywa (specjalnie zakrzywiona!) z głowy. resztą opierałem sie na refkach

Encierro_by_STH_pl.jpg

suchoryt. taka zabawa, eksperymenty :) a dokladniej praca zaliczeniowa na plastykę :)

Pumpernikel_by_STH_pl.jpg

digitalpainting. wiem, że jak juz robie digitalpainting, to powinno to wygladać jak zdjęcie, ale z tą techniką też nie mialem styczności od ponad roku. Postanowiłem odkurzyć swój tablet, zainstalować sterowniki i namalować coś. Poza wspieraniem się refką zachodu słońca, reszta z głowy. wiem że miasto wyszło beznadziejnie.

A_city_and_crucifixes_by_STH_pl.jpg

Chodze jeszcze co niedziele na zajecia z rysunki. Oto kilka ostatnich prac:

Woman_from_art_lessons_by_STH_pl.jpg

4_by_STH_pl.jpg

Bike_by_STH_pl.jpg

1111111_by_STH_pl.jpg

A teraz czas na trochę humoru :)

tak wygladają ludzie, jeśli próbuje ich rysować cąlkowicie z głowy. hmm jedni mówią, że to nie jest dobry pomysł, inni, że warto próbować wszystkiego. Zdaję sobie z tego sprawę, że wyglada to gorzej niż wspierając się refkami, ale chce się nauczyć tak dobrze wysować ludzi, że nie beda mi potrzebne żadne zdjęcia.

img054e.jpg

Kamila_by_STH_pl.jpg

img046u.jpg

Sad_banana_man_by_STH_pl.jpg

na koniec kilka jeszcze takich innych:

Subaru_Impreza_Trailblazer_by_STH_pl.jpg

Zagato_Perana_Z_One_by_STH_pl.jpg

Pagani_Zonda_C12_by_STH_pl.jpg

Pozdro :)

Edytowane przez Stachu

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 8,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Autka wychodzą Ci naprawdę nieźle, pierwszy mi się szczególnie podoba, te w ołówku też dobrze wyglądają. Jeśli chcesz malować ludzi - ćwicz anatomię bo póki co twoim postaciom brakuje sporo. Pani z siekierą wypada chyba najlepiej, ale ma niepoprawny skrót perspektywiczny ugiętej ręki.

Wrzucaj następne prace;)

Powodzenia!

Napisano

dobrze cie znowu widzieć

autka coraz lepsze :)

co do martwych przydało by się jakiś focal point :)

Napisano

no faktycznie, jak narazie auta kroluja;) choc licze ze bedzie wiecej pracek,

hm tylko odnosze takie glupie wrazenie, ze nie czuje ze karoserie sa z metalu,

np ten szkic, kozacki projekt ale takie zarniste cieniowanie jakos srednio mnie przekonuje.

w sumie sam malo samochodow rysowalem i sam jeszcze duzo sie ucze,

wiec tylko moge mowic o moim odczuciu :)

zobacz moze jakies widzialem olowki kooh-i-noor'a metalicki,moze to by bylo dobre wyjscie xd

Napisano
  • Autor

ziarniste pewnie dlatego, że na małym formacie. Dzięki za komentarz, postaram się zwrócić na to uwagę :)

Nom auta to moja główna domena, ale staram się też odchodzić od schematu

tutaj szybki szkic w shopie wczoraj wieczorem zrobiłem:

Creatine_by_STH_pl.jpg

Napisano

zeby moje szybkie szkice tak wygladaly ;p w sumie nie siedze i nie maniacze ogladajac samochodow, ale mysle ze moge osmielic sie na stwierdzenie ze masz swoj oryginalny styl i to da sie wyczuc ;)

Napisano

hoho :), a już myślałem że gdzieś fuchę u Foosa złapałeś i temu Cię na forumie nie ma.

Powodzenia. za autka 4*

//pozdr.

Napisano

pojazdy oczywiscie najlepsze, choć podobają mi sie tez te drzewa i twarz spiewaka;) natomiast postaci praktycznie wszystkie maja jakies dysproporcje.

Napisano

No autka są bardzo fajne...przy czym te ostatnie stwarzają wrażenie niestarannych...

Ale architektura i perspektywa jeszcze trochę leży...

Część zbiegów się rozchodzi, na pierwszym rysunku mam wrażenie że schodki są troszkę za wysokie ok 21cm, a na drugim za niskie...ok 12cm, a powinny być okolice 17cm..., a no i na pewno za krótkie co widać na drugim biegu po spoczniku...pierwsze są zdecydowanie lepsze od tych drugich...

No ale brakuje jakiegoś tupnięcia...kontrastu...cień rzucony ma u ciebie taki sam walor jak cień własny przez co całość się zlewa...jakbyś docisnął ołówek rysując cień rzucony byłoby ok...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

yo, dzieki za uwagi. można sie spytac co dokładnie jest nie teges w anatomii? chciałbym wiedziec nad czym bardziej pocisnąć, bo o dziwo na zajeciach na ktorych to rysowałem jakoś nie zwrocili mi na to uwagi, tylko żebym kontrasty mocniejsze robił (a ciezko znalezc jakies kontrasty jak sie rysuje pos światlo i cała postać jest w cieniu).

Napisano

Stachu musisz pouczyć się takich rzeczy jak, np.: wysokosc postaci jest rowna jej 7,5 glowa, albo na wysokosci pepka powinny byc łokcie itp. zobaczysz pozniej, jak dlugie korpusy i dziwne nogi rysowales ;)