Erni Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 Postaram sie zrobic portret mojej coreczki (jak mi wyjdzie).Zaczalem od czapki nie wiem czy to dobra droga hmm . Okaze sie w \"praniu\".Postaram sie w miare czesto dawac co nieco.Prosze o komentaze.
Ebor Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 będzie ok !! :) Tylko, że ja bym zaczął ogólnie rysować wszystko a później w detale. Bo czapka jest jakby skończona a gdzie reszta.. później może wystąpić taki efekt, że wszystkie części twarzy bedą jakby \"doklejone\" do siebie... No i kolorem nie walorem :D
Erni Napisano 7 Maj 2004 Autor Napisano 7 Maj 2004 Pewnie masz racje , ucze sie na wlasnych bledach A rysunku nigdy sie nie uczylem , chyba ,ze uznam plastyke w podstawowce 25 lat temu.
leander Napisano 13 Maj 2004 Napisano 13 Maj 2004 Prawe oko robi sie fotorealistyczne, ale nie wiem czy to dobrze czy zle :) Poczekam w jakim kierunku pojdziesz dalej.
geminus Napisano 13 Maj 2004 Napisano 13 Maj 2004 Witaj Erni.Obserwuję ten wątek i też czekam na komentarze bo mam nadzieje sie czegoś nauczyć,a tu komentów mało. Przyznam że dziwnie wygląda dla mnie powstawanie Twojej pracki,chyba że jedziesz na warstwach.Nie chce zakładać nowego wątku bo nazwałbym go tak samo.liczę że tu będzie więcej komentarzy i dołożę może jedną fotke jak zacząłem miesiąc temu i odpuściłem bo tak mało umiem.
Erni Napisano 14 Maj 2004 Autor Napisano 14 Maj 2004 Dzieki za komentarze. leander:Sam nie wiem w jakim kierunku to pojdzie , poczytalem pare tutkow ale w paru kreskach to mi nic nie wychodzi.Ale walcze dalej.Moze wyjda z tego dwie wersje ? geminus:Tez chce sie czegos nauczyc (przez cale zycie). Przylacz sie to sie razem czegos nauczymy.Oczy z ustami sa na oddzielnych warstwach oraz \"rysunek techniczny umiejscawiajacy poszczegolne elementy skladowe konstrukcji\". A na podstawowej warstwie zamalowuje wszystko po raz piecdziesiaty.Wczoraj uslyszalem , ze podobno portret zaczyna sie rysowac od oka. Fachowcy prosze o informacje.I nie odpuszczaj.
Ebor Napisano 14 Maj 2004 Napisano 14 Maj 2004 I więcej odwagi w rysowaniu, śmiało nie bać się, że coś nie wyjdzie !! :)
Rekomendowane odpowiedzi