Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam problem mam nadzieje ze blachy do rozwiązania o tuż w tutorialu http://www.max3d.pl/tutorial.php?id=94 autor chwyta bipeda za miednice i przesówa w dół w tym momecie nogi się uginają a tułów wraz z głową "idą" w dół. U mnie miednica ani drgnie a jak juz ją przesunę to cały biped zmienia porostu swoją pozycję (bez jakichkolwiek zmian pomożenia nóg) co muszę zrobić aby nim operować tak jak w tym tutorialu?

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Oglądnij uważnie,jest tam wszystko pokazane jak to zrobic,nie jestem teraz na kąpie to Ci nie pomogę ale pamiętam że zaznacza sie stopy i kluczuje z podłożem.Znajdz jak autor tego tutka na początku zaznacza stopy i tak jak napisałem wcześniej.

Napisano

Aby poruszyć całym bipedem musisz złapać za małą niebieską kość (Bip01), która znajduje się wewnątrz żółtej kości miednicy (Bip01 Pelvis). Ewentualnie klikasz w ikonę strzałek w zakładce Motion/Track Selection.

Jeśli chcesz aby nogi reagowały na ruchy bipeda przy jego poruszaniu musisz zaznaczyć kości stóp i wybrać z prawego menu (w zakładce Motion) Set Planted Key albo Set Sliding Key - poniżej screen z google

key+info.JPG

• Confused 1