Filippo Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 Mam taki problem. Robię sobie plane odpowiednich rozmiarów jak blueprint, ktorego chce na to wrzucić. Otwieram materials, rzucam tego blueprinta na kulke, nakładam i efekt jest taki, że na płaszczyźnie jest strasznie dużo małych blueprintów. Przypominam, że rozmiar płaszczyzny jest taki jak obrazka. Proszę o pomoc, z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 a program to.....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filippo Napisano 6 Maj 2010 Autor Share Napisano 6 Maj 2010 Autodesk 3ds max design Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 jak masz dużo małych obrazków to albo masz włączone, żeby mapa była wyświetlana na pojedynczym face albo masz ustawione mapowanie w ten sposób, że nie obejmuje całej płaszczyzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filippo Napisano 6 Maj 2010 Autor Share Napisano 6 Maj 2010 A mozesz mi powiedzieć, które opcje mam konkretnie zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 jeżeli masz materiał standard to zobacz czy masz wyłączoną opcję Face Map. Jak masz wyłączoną to daj modyfikator uvw map rodzaj mapowania planar i na dole w części alignment przycisk fit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba747 Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 Albo zobacz czy w opcjach materialu nie zmieniłeś tilingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 albo odznacz czy tam zaznacz odpcje "real world size map" w opcjach materialu. to moze byc to ;D i wtedy tiling na 1, 1 ustawiasz i dziala chyba ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi