Napisano 7 Maj 201014 l Witam Mam problem z uzyskaniem z idealni prostego kąta po MS albo TS, dodaje mase chamferow i efekt nie jest idealny, widzieałem kiedys posta, że problem można rozwiazać przez support edge, ale nie moge go znalezc. Pytanie co to jest support edge? chyba ze jest inny sposób na uzyskanie kata idealnie prosego na krawędzi po MS
Napisano 7 Maj 201014 l To można osiągnąć na kilka sposobów. Najlepiej dzięki "smoothing groups" i "crease" w "edit poly" przy edge selection.
Napisano 7 Maj 201014 l Autor Znalazłem tylko "smoothing groups" i nie przy edge tylko polygon selection, nawet pomaga, "crease" nie mogę znaleźć dalej nie wiem co to jest support edge?
Napisano 7 Maj 201014 l Edge selection odnosiło się tylko do "crease". Poszukaj w pomocy do programu. Tam wszystko znajdziesz. Specjalnie piszę z cudzysłowami, by konkretne hasła podkreślić. Support edge, to jest raczej nieoficjalne nazewnictwo dla czegoś co już chyba i tak wypróbowałeś w pewien sposób. http://www.bentateonline.com/Tut_Videos/Understanding_Support_Edge_Placement_BenTate.jpg
Napisano 9 Maj 201014 l Hmm.. Mnie pomogło zaznaczenie danego edga i Break - tak aby były to dwa osobne, przystające do siebi edge. Ale robiłem ostrze noża, więc nie wiem czy o aż tak drastyczny efekt ci chodzi :)