Napisano 20 Maj 201014 l Witam. Generalnie się nie znam na 3d, ale mam pytanie a zarazem taką potrzebę. kiedy możemy się spodziewać fotorealistycznego odzwierciedlenia osoby/człowieka. sceny martwej natury, pomieszczenia już teraz nie da sie odróżnic od zdjęć. Natomiast model człowieka i jego kocowy efekt znacznie odbiega od oryginału.
Napisano 20 Maj 201014 l Mimo napisał: Natomiast model człowieka i jego kocowy efekt znacznie odbiega od oryginału. czyżby? widziałem kilka prac które wyglądały jak foto, nawet lepiej
Napisano 20 Maj 201014 l Mimo napisał: Witam. Generalnie się nie znam na 3d, ale mam pytanie a zarazem taką potrzebę. kiedy możemy się spodziewać fotorealistycznego odzwierciedlenia osoby/człowieka. sceny martwej natury, pomieszczenia już teraz nie da sie odróżnic od zdjęć. Natomiast model człowieka i jego kocowy efekt znacznie odbiega od oryginału. da się osiągnąć fotorealizm w renderingu organicznym. Często jednak efekt taki nie jest bo to zdecydowanie trudniejsza część grafiki 3d niż wizualizacja, czy tam martwa natura. Jak zwał tak zwał. :) Pozdr.
Napisano 21 Maj 201014 l W grach jeszcze poczekamy troche ale w na obrazkach juz można :D http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/max/young-girl/girl.html