Napisano 20 Maj 201014 l Witam, chciałbym zaprezentować mój drugi projekt samochodu tym razem jest to terenowy pickup, oczywiście całość wymyśliłem sam: Edytowane 21 Maj 201014 l przez si2wy
Napisano 20 Maj 201014 l Ja bym Ci poradził na początek zrobić jakiś istniejący pojazd żeby pomęczyć się z uzyskaniem pożądanego kształtu, bo to co pokazujesz to nie jest ani ładne, ani ciekawe i wygląda na robione bez wcześniejszego przemyślenia. Jeśli chodzi poprawność siatki to też nie jest za dobrze, mimo że to jak na razie prosta bryła.
Napisano 21 Maj 201014 l Autor Jeśli chodzi o siatkę, byłbym wdzięczny za wytknięcie mi w których miejscach jest źle, Pozdrawiam
Napisano 21 Maj 201014 l trudno powiedzieć co źle bo nie wiemy jakie masz założenia/plany co do wyglądu auta nie mamy przełożenia twojego modelu na rzeczywistość
Napisano 21 Maj 201014 l Autor Sajrus dzięki za konkretną odpowiedź, na pewno następny model będzie jakiś realny, tu jeszcze dorzucam nowe renderki Pozdrawiam Uploaded with ImageShack.us
Napisano 21 Maj 201014 l Co do siatki to chodziło głównie o to, że na masce masz masz 3 edge blisko siebie i nagle duży odstęp, a najlepiej jest gdy odległości między edgesani są podobne. Ponad to dziwnie rozplanowałeś siatkę na "narożniku". Co do całej pracy to niestety ale sprawia wrażenie zrobionej na szybko i bez większej staranności. Dlaczego? - orurowanie bez detalu (spawy) - lampy zrobione z kilku lekko zmodyfikowanych tub - opony hmm te boxy powbijane w tube nie najlepiej wyglądają - zawieszenie i rama, tu też brakuje szczegółów, same proste bryły Ogólnie gdyby to był model game artowy i zrobiłbyś do tego dobre textury, to by wyszło ok, ale jako zwykły szary model to wypada słabo.