olaf Napisano 23 Maj 2010 Napisano 23 Maj 2010 Szukając paczki z tutorialami do AE dotarłem na polski portal (chyba anonsowany już tu) oraz na ten ciekawy artykuł. W zasadzie każda zasada jest znana każdemu animatorowi, ale jak zauważył twórca idealnie dopełnia wiedzę motion designera. http://motionfreaks.pl/artykuy/4-artykuy/38-12-tajemnic-disneya.html Nie wiem, czy postowalnie newsow z obcych for jest dozwolone (z zagranicznych widziałem, że tak), ale osobiscie np. taktowanie uwazam za najważniejszą z zasad jakiegokolwiek ruchu. Te rzeczy moga sie przydac kazdemu - w koncu raz na jakis czas trzeba odpalic jakiegos swojego reela :) 1
Gość User190 Napisano 23 Maj 2010 Napisano 23 Maj 2010 Już jakiś czas temu wrzucałem te zasady na polską wikipedię, więc raczej koła ten artykuł nie odkrywa ;)
olaf Napisano 23 Maj 2010 Autor Napisano 23 Maj 2010 na pewno nie, szczegolnie ze jest sprzed kilkudziesieciu lat (lista zasad, nie artykuł). Ale wkleilem, bo raz na kilka lat sam na niego trafiam i sobie odświeżam wiadomości.
olaf Napisano 23 Maj 2010 Autor Napisano 23 Maj 2010 ostatnio byl interesujacy wątek o pozie postaci w walce, gdzie widac bylo, ze troche z animacji przydaloby sie kazdemu. Moze rzeczywiscie sie narzucilem, mamy tylu genialnych animatorow w polsce ;)
Kris_R Napisano 23 Maj 2010 Napisano 23 Maj 2010 Zasady jak zasady - te same - niezmiennie od lat. Ale tłumaczenie? Przednie! :D
Gość User190 Napisano 28 Maj 2010 Napisano 28 Maj 2010 W dodatku artykuł prawie słowo w słowo przepisany z wiki. Tłumacz miał sporo wątpliwości co do nazewnictwa, więc proszę się nie śmiać ;) :P Btw. czy autor tego artykułu na motionfreaks nie powinien chociaż napisać, że cytuje wprost wikipedię? Ja rozumiem, że to Open Source, ale dziwnie czytać własne linijki tekstu podpisane czyimś nazwiskiem.
Rekomendowane odpowiedzi