p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Napisano 10 Maj 2004 czesc nie potrafie sobie poradzic z wycieciem dziury w powierzchni mam powierzchnie oraz planarną krzywa. i teraz chcialbym ja dopasowac do tej powierzchni a nastepnie zrobic trim zeby wyciac to co we wnetrzu tej krzywej project sie nie nadaje bo rzutuje pod katem prostym potrzeboalmym cos jak bylo conform czy tez jakies przyciaganie do obiektu pullback tez mi robi smieci, chyba ze cos zle robie spotkal sie ktos juz z takim problemem ?
Bzyku Napisano 10 Maj 2004 Napisano 10 Maj 2004 Niby wiem o co tobie chodzi ale tez nieby nie wiec tak jest cos takiego jak Transform >> Flow along Curve. musisz najpierw zrzutowac jakąs krzywą na ten no powiedzmy walec. pozniej zrób krzywą na obiekcie który chcesz zagiąc tylko tak zeby miala taką samą dlugosc jak ta projektowana i wystarczy dodac \"Flow-a\".
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Napisano 10 Maj 2004 dziekuje bardzo. znalem flow\'a ale nie przypuszczale mze tu sie przyda, mianowicie zawsze myslalem ze jest on zbyt zalezny od stopnia krzywych. dla krzywych 2 stopnia nie za bardzo dziala ja k trzeba zamienilem moja curve na stopnia 5 i bylo juz ok .
Rekomendowane odpowiedzi