Napisano 15 Styczeń 200322 l Siema All!!! Ostatnio poszlem do qmpla z plytkom 3ds max 5, instalujemy i uruchamiamy. Gdy zaczynamy cos robic, zaczyna strasznie wolno chodzic. Dla tego chcialem się dowiedziec jakie wymagania max5 posiada. ps. Ja mam duron 800 i chodzi dobrze a muj kumpel - pentium chyba 466 (cos kolo tego)
Napisano 15 Styczeń 200322 l witam!!! Z tego co wiem na d600 chodzi dobrze przy 128 mb ramu :) Max zawsze muli podczas uruchamiania bo odczytuje pluginki i pakuje wszystko do podrecznej pamieci wiec po uruchomieniu po kilku minutach juz system powinein sie ustabilizowac :)
Napisano 15 Styczeń 200322 l Autor woow - troche duze te wymagania. Ale gdy sie wlancza i to wszystko laduje to akurat pryszcz. Najgorzej jest przy takich rzeczach jak przesowanie albo skalowanie
Napisano 15 Styczeń 200322 l Zapewne dzialasz na opengl w viewporcie i dlatego ci sie kabani. Sproboj zmienic na software albo dx i powinno byc dobrze.
Napisano 15 Styczeń 200322 l Radze przesuwac, skalowac, obracac i w ogole wyswietlac w jednym oknie (takim powiekszonym :) Te wszystkie problemy w viewportach to glownie wina karty graficznej. I przestawienie na \"heidi\" czy inne directXy niewiele pomoze przy d800. A w ogole to wymagania ma wyqr.. czy jak Wy tam piszcie. Pozdrawiam
Napisano 12 Luty 200322 l Mam Pentiuma III 1GHz 384 SDRAM oraz karte graficzna GF2 64MB DDR. Niby super ale faktycznie przy duzej ilosci polygonow przesowanie a co dopiero skalowanie to tragedia!!
Napisano 12 Luty 200322 l Jak miałem P166MMX i 32MB RAM\'u, to jedynie MAX\'a 2.0 sie odpalić dało ale i tak co chwila się wieszał. Teraz na Athlon 1 GHz GeForce 2 MX400 i 640 MB RAM\'u chodzi całkiem gładko ale tak do 400-500 tys. polygonów - powyżej już zaczyna chaczyć niestety. Może jeszcze na plus się u mnie liczy to, że plug\'ów mam tylo co nic - jedynie brazil i druid.
Napisano 14 Luty 200322 l Originally posted by VGTsXVII Jak miałem P166MMX i 32MB RAM\'u, to jedynie MAX\'a 2.0 sie odpalić dało ale i tak co chwila się wieszałnic hmmmmmmmm bardzo dziwne ja pracowalem na p 133 podkreconym do 166 na maxie 3.1 bez wiekszych problemow :P
Napisano 17 Luty 200322 l Originally posted by KLICEK hmmmmmmmm bardzo dziwne ja pracowalem na p 133 podkreconym do 166 na maxie 3.1 bez wiekszych problemow :P Bardzo mnie to zaskakuje. Ale pewnie z tego wynika, że windozę miałem wtedy w kiepskim stanie. To był pierwszy komp, brak umiejętności, reinstalki unikałem jak ognia, więc okienka miały chyba już jakieś dwa latka bez reinstalki - pewnie to jest powód.
Napisano 17 Luty 200322 l kilka rad 1. opcja hide to najważniejsza opcaj w maxie- zapewnia płynne ioperowanie nawey jak scena ma pare mln poly9 z doświadczenia) 2. jak największy swap i czeste defragi dysku 3. właczać tylko maxa bez żadfnych winampów explrerów itp. 4. ustawić maxowi najwyższy priorytyet i w windzie priorytyet na aplikacje parcujacą jako pierwsza. 5. praca w wejdnym oknie jest dobra, ale jak ktoś już jakiś czas siedzi w maxie i ma dobra wyopbrażnie pzrestrzenną, proponuje pierw poćwiczyc na zwyczajnym boxie i zapamiętyac połozenia płaszczyzn. 6. jak ktos moze ( to na własna odpowiedzialnosc) to niech kręci te procki i grafikę to naprawdę sporo daje, obeznie przy prawie żadnym ryzyku- jak to sie robi z wyobraźnią, ale co do dyskusji o krceniu tyo zapraszam do dzialu hardware:-P :-)
Napisano 17 Luty 200322 l według mnie powinieneś troszkę i tak podciągnąć sprzęt.Zawsze to daje dobre wyniki !