Skocz do zawartości

Rura

NAD

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka maniacy :)

Panowie może trochę debilne pytanie, ale mam spline. I jak robie rure z niego czy to loftem czy klikając w opcjach renderingu "enable in viewport" to Tworzy sie rura, ale tak jakby spłaszczona . Czyli jakby była ściśnięta. Od góry do dołu. Przekrój jej nie jest okregiem tylko elipsą. A ja chce okrąg:(. Ktoś wie co jest grane? Pozdrawiam

Dopisek: Jak tworze line. to jest oki. Ale jak robię z polygona spline poprzez create shape from selection to robi się własnie taka spłaszczona rura:)

Edytowane przez NAD

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

a nie zmieniales na jakims etapie modelowania "obiektu który już masz" skali? program lubi zapamietywac takie rzeczy, ale nie wiem czy to to jest przyczyna. Może rozwiązaniem bedzie obrysowanie tej figury splinem (ze snapem na vertexy zeby bylo dokladnie) i wtedy zrobic rure? pzdr

• Like 1

Strzał w 10 :). Dzięki wielkie. No dobra a jak to zmienić tak, aby to skalowanie nie wpływało na spliny? Bo ze snapem to trochę dużo pracy:).

rep leci:)

Znalazłem:

To reset an object's transform:

1. Select an object.
  2. On the Utilities panel, click Reset XForm.
  3. On the Utilities panel > Utilities rollout, click the More button and choose Reset XForm.
  4. On the Reset Transform rollout, click Reset Selected.

Dziekuje bardzo za zainteresowanie moim problemem

Edytowane przez NAD

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności