kross12 Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 Jak zmienić atrybut pliku z 766 na 777. Podobno pod windows-em nie ma chmod ale forum w php wymaga ustawienia 777(inaczej nie chce mnie zalogować). Postawiłem sobie serwer www i nie umiem zmienić atrybutu spod windowsa xp dlatego uruchamiam serwer ftp (GuildFTPd) na kompie i flash fxp (klijęt ftp) i łącze się sam ze sobę , staram się zmienić te atrybuty i według programu wszystko jest ok ale w rzeczywistości atrybuty zostają bez zmian(766). Serwer www to jest apatche z php i my SQL oraz perl może w czymś wam to pomoże.
adek Napisano 13 Maj 2004 Napisano 13 Maj 2004 czy na pewno robisz to na localhoscie? Czy jest to serwer widoczny z zewnatrz? Nie powinno sie chmodowac. Jedyne co mozesz sprawdzic to dostep do plikow czy nie sa \"tylko do odczyty\". Lokalnie jelsi postawisz serwer nie powinno byc zadnych problemow z uruchomieniem np. forum. Napisz tez dokladny komunikat jaki otrzymujesz.
adek Napisano 13 Maj 2004 Napisano 13 Maj 2004 Piszesz tez o zalogowaniu - czyli wszystko chyba chodzi tylko masz problem z cookie. W pliku konfiguracyjnym forum ustaw prawidlowo sciezki forum.
kross12 Napisano 13 Maj 2004 Autor Napisano 13 Maj 2004 Wielkie dzięki !!!!!!!! Z tym problemem już sobie poradziłem ale nadal nie które skrypty nie chcą chodzić ale cóż przeboleje to. Serwer jest widoczny z zewnątrz. Teraz pytanie do pana admina (adka): Czy możesz podzielć się spolszczeniem do forum XMB?
Rekomendowane odpowiedzi