bogen Napisano 20 Czerwiec 2010 Napisano 20 Czerwiec 2010 (edytowane) Witam mam problem z retopo znalazłem jedną książke opisującą krop po kroku jak sie do tego zabrac jednak niemoge do końca tego rozgryść. A wiec tak w texMesh wpisałem nazwet obiektu którego ma przeprowadzic retopologie Klikam na Retopo wybieram opcje line Wykreslam siatke za pomoca długopisu klikam enter powstaje siatka i teraz. No własnie co teraz? Wedłóg ksiazki po naciśnieciu Retopo ALL stworzona siatka powinna przyledz do obiektu a potem dalej juz powoli zabrał bym sie za robudowe nowej siatki. Moze mi ktos wytłumaczyc co robie źle bądz co powinienem jeszcze zrobic Widziałem jakas opcje przy której tworzymy nowy plane ale dokładnie niewiem jak go łaczyc z paintem po wcisnieciu retopo Bardzo prosze o jaką rade pozdrawiam Edytowane 24 Czerwiec 2010 przez bogen
bogen Napisano 24 Czerwiec 2010 Autor Napisano 24 Czerwiec 2010 witam troche przemieniłem pytanie w moim problemie...
szczuro Napisano 24 Czerwiec 2010 Napisano 24 Czerwiec 2010 do retopo sa potrzebne 2 oddzielne obiekty(bo siatka w edit mode sama na siebie sie nie retopuje), i ja bym sie nie bawił w rysowanie siatki. ja dodaje nowego plane właczam retopo i przy przesunieciu skalowaniu rotacj on snapuje mi sie od drugiego obiektu nastepnie wytłaczam jego boki i tak dalej ;) http://www.google.pl/search?q=retopo+blender&hl=pl&qscrl=1&prmd=v&source=univ&tbs=vid:1&tbo=u&ei=nTYjTMuuCpqTONDhkPoE&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CD0QqwQwAw
bogen Napisano 24 Czerwiec 2010 Autor Napisano 24 Czerwiec 2010 dzieki zaraz wszystko przetestuje pod tym kątem
bogen Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Napisano 25 Czerwiec 2010 zrobiłem tego plaina klikam retopo skaluje obracam i niechce mi sie jak kolwiek przykleic do mojego modelu co moge robic źle prosze pomóżcie strasznie mnie to męczy niewiem czy dawac screena czy on w czyms pomoze ? prosił bym o jakis bardziej szczegółowy opis jak myslicie czego moze mi brakowac?
szczuro Napisano 28 Czerwiec 2010 Napisano 28 Czerwiec 2010 a patrzyłeś na link który ci podałem tam jest kupe wideotutków które pokazują jak używać
Rekomendowane odpowiedzi