Gość stormchaser Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 Witam wszystkich. Wraz z przyjacielem od 2 lat tworze film utrzymany w konwencji paradokumentu. Jest to katastroficzne dzieło o zaskakująco silnej komórce burzowej która nawiedziła południowa cześć Polski. Oczywiście historia jest całkowicie fikcyjna. Materiał filmowy zbierany był 2 lata. Teraz produkcja powoli dobiega końca. W filmie jest dużo ciekawych efektów, oczywiście na miarę i możliwości amatorów. Projekt jest tworzony przez zapaleńców i jest to nasza pierwsza fabularna produkcja. Wcześniej zajmowaliśmy sie głownie teledyskiem, dokumentem oraz expresja filmowa. Z tego powodu nie dysponujemy żadnym budżetem. Założyliśmy zatem ze film Bedzie całkowicie non-profit. Nikt nie wykłada na niego pieniędzy ani tez nikt na nim nie zarobi. Bedzie udostępniony droga internetowa dla wszystkich. Jednak mamy nadzieje ze pozwoli on zareklamować w jakiś sposób nasze studio. Utknęliśmy jednak w martwym punkcie gdyż nikt z pośród naszych znajomych nie zajmuje sie 3D modelingiem. W filmie pojawiają sie dynamiczne sceny do których potrzebne sa wysokiej jakość modele samochodów (conajmniej 4) oraz jednej lokomotywy i wagonu. Darmowe modele udostępniane przez twórców na Internecie sprawdzają sie dobrze w panoramicznych ujęciach z dystansu jednak sceny, które zamierzamy stworzyć sa kręcone z bardzo bliska i wymagają modeli o realistycznym wygladzie,zabrudzone itd. Zdaje sobie sprawę z tego, ze praca nad tym jest potwornie trudna i czasochłonna dlatego szanuje wszystkich twórców na Tym forum i nie mam zamiaru nikogo na nic naciągać. Z racji tego ze film powstaje juz od 2 lat po prostu nie stać nas juz na nic... Jeżeli ktoś mógłby nam w jakiś sposób pomoc bardzo prosiłbym o kontakt. Z zainteresowanymi osobami chętnie podzielimy sie cala wiedza i informacjami. Udostępnimy próbki naszej dotychczasowej pracy. Mile widziane spotkanie. Oczywiście Osoba/Osoby, które zgodziły by sie pomoc zostaną wpisane w listę współtwórców filmu i umieszczone w napisach w dowolny wybrany przez siebie sposób. Proszę o pomoc!
soshka.cg Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 moze pokazcie co macie do tej pory bedzie lepiej kogos znalesc ogolnie jezeli calkowicie za free dla wszystkich to ja was popieram :)
Gość stormchaser Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 http://www.youtube.com/watch?v=PkqSM2HTNbk zmontowane na biegu na potrzeby Tego forum. Film trwa w tej chwili nieco ponad 20 minut. W zasadzie do jego ukonczenia brakuje zaledwie kilku scen tak jak pisalem bez modeli sie nie obejdzie. Pozdrawiam!
Smoku Napisano 23 Czerwiec 2010 Napisano 23 Czerwiec 2010 Jeżeli tyczy się to tylko modeli 3d nie compostingu czy jak to się nazywa. To mogę pomóc, zainteresowała mnie tematyka :)
Gość stormchaser Napisano 24 Czerwiec 2010 Napisano 24 Czerwiec 2010 chodzi tylko o modele. Prosze o kontakt! @/gg
Rekomendowane odpowiedzi