Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Problem jest tego rodzaju, że mam wygenerowany z pomiarów geodezyjnych model nasypu kolejowego. Ładnie sobie zaimportowałem go do maxa, oteksturowałem i następnie chciałem na nim umieścić podkłądy kolejowe, a następnie na nich tory oczywiście. Próbowałem za pomocą spacing tool rozmieścić podkłady według osi centralnej torów i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że na zakrętach nasyp w rzeczywistości mi się pochyla, a niestety nie wiem w jaki sposób sprawić, żeby również moje podkłady się pochylały.

podklady.jpg

Fajnie by było jakby się dało np do dwóch skrajnych krzywych po bokach align'ować albo coś w tym rodzaju. Nie mam pomysłu jak to rozwiązać, a nie mam ochoty poprawiać 2050 podkładów. ;)

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 624
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A local align i odpowiednia oś nie pomaga ? (tylko tyle mi przychodzi na mysl :) )

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.