Napisano 28 Czerwiec 201014 l Mam takie nieco bardziej "biznesowe" pytanie. Zakładając, że ma się już w miare "ok" portfolio, jak zacząć pracę w biznesie CG. Jak tak patrze po różnych stronach firm zajmujących się CG to wymagania mają "z kosmusu" - 3,5, 8 lat doświadczenia. (Patrzyłem głównie po zagranicznych stronach bo jakoś polskich firm mało znalazłem) I teraz jak i gdzie zacząć taką pracę mając zerowe doświadczenie "in production"? Ogłoszenia typu "internship" znajdowałem tylko na amerykańskich stronach i często wakacyjnie dla studentów uczelni typu "art".
Napisano 28 Czerwiec 201014 l po tym jak patrzyłeś widać jak szukasz, a jak szukasz tak znajdujesz. odpowiadając na Twoje pytanie - zacząć należy od szukania. I nie jest to cynizm z mojej strony, pracodawca często ocenia inteligencje/ogólny potencjał człowieka po tym jak potrafi sie zorganizować chcąc pracować w zawodzie. Dlatego czasem lepiej, ze ktos nie potrafi znalezc tego czego szuka, to daje nadzieje, ze zacznie wysylac portfolio dopiero jak bedzie potrafil rzetelnie sie przygotować.
Napisano 28 Czerwiec 201014 l Te wymagania to z przymrużeniem oka można patrzeć... Jak twoje prace wymiatają, to nic nie stoi na przeszkodzie. Jest masa sposobów aby zdobyć większe doświadczenie, i wydaje mi się, że każdy podchodzi do tego po swojemu - jak mu wygodniej.