czarek3429 Napisano 30 Czerwiec 2010 Napisano 30 Czerwiec 2010 Znów problem:D mam postać i mam miecz, lecz kiedy chce je połączyć z ciałem to podczas chodzenia miecz jest jakby zamrożony czyli nie "siedzi" w ręku ,co mam zrobić
shqoopoo Napisano 3 Lipiec 2010 Napisano 3 Lipiec 2010 Jak masz postać, która chodzi, to pewnie masz szkielet, który będzie ją poruszał. Dodaj do niego dodatkową kość reprezentującą miecz (możesz nazwać ją 'miecz'), ale nie deformującą siatki i "przyparentuj" miecz do tej kości (wchodzisz w 'pose mode' dla rig'a, klikasz prawym na siatkę miecza, następnie SHIFT+prawy na kości od miecza, CTRL+P i wybierasz 'Bone'). Miecz będzie podążał za kością. Oczywiście pierw musi być ustawiony w odpowiednim miejscu a kość animowana.
czarek3429 Napisano 3 Lipiec 2010 Autor Napisano 3 Lipiec 2010 Teraz miecz wykonuje animacje ale nie podąża za postacią.
czarek3429 Napisano 3 Lipiec 2010 Autor Napisano 3 Lipiec 2010 dodam film jak to wygląda: http://www.youtube.com/watch?v=6yI7iLgLcxI
shqoopoo Napisano 4 Lipiec 2010 Napisano 4 Lipiec 2010 Ok, u mnie działało wszystko, więc musiałem coś specjalnie kombinować, żeby to popsuć. Sprawdź, jak są podpięte klawisze ruchu ("logic brick'i"nie widać dobrze na wideo co to u Ciebie jest): powinny być podpięte do szkieletu a nie do siatki. 1
Rekomendowane odpowiedzi