Gość Tenma Napisano 30 Czerwiec 2010 Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Cześć chiałem zapytać jak oteksturować model Dokładnie Taki efekt jak w blenderze UV Bo modeluje bron a nie chce miec jednego koloru A tekstura zrobiona w blenderze nie pasuje na modelu w MAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 30 Czerwiec 2010 Share Napisano 30 Czerwiec 2010 UV jest nie tylko w blenderze, ale we wszystkich softach 3D. W maxie pod F1 wpisz hasła UVWMap i Unwrap UVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tenma Napisano 30 Czerwiec 2010 Share Napisano 30 Czerwiec 2010 No to chodziło mi o to jak zrobić UV w maxie Bo nie moge nigdzie tego znaleść tylko jak nalozyc materiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 30 Czerwiec 2010 Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Przy zaznaczonym obiekcie rozwijasz stos modyfikatorów w panelu po prawej "Modifier List" i tam masz oba powyższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tenma Napisano 30 Czerwiec 2010 Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Okey, mam rozpłaczony model, ze tak powiem, jak to teraz zapisać do obrazka bym mogł widziec te kontury i wypelnic odpowiednio teksture ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 2 Lipiec 2010 Share Napisano 2 Lipiec 2010 (edytowane) Rozumiem ze udało Ci się "rozpłaszczyć" model Unwarp'em UVW ? 1. Jeśli tak, w oknie dialogowym Unwarp UVW wybierasz sobie zakładkę Tools, a z niej polecenie Render UVW Template. 2. Pojawia się nowe okienko z ustawieniami. Możesz tutaj określić rozmiar wyrenderowanej uv'ki, oraz kolory krawędzi oraz wypełnień. 3. Poprzez wciśniecie przycisku "Render UV Template", obraz się renderuje. Teraz możesz sobie go zapisać w jakim formacie chcesz. Mam nadzieję, że pomogło :). Edytowane 2 Lipiec 2010 przez slayer2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi