Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

mam problem z kopiowalem w curve editor... za cholere nie moge nic na ten temat znalezc. ani nic nie pomaga... skopiowane klucze sa zupelnie inne?!

curveft.th.jpg

Zielona ramka to klucze skopiowane z czerwonej... moze ktos ma problem. Pomocy

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
Witam

mam problem z kopiowalem w curve editor... za cholere nie moge nic na ten temat znalezc. ani nic nie pomaga... skopiowane klucze sa zupelnie inne?!

curveft.th.jpg

Zielona ramka to klucze skopiowane z czerwonej... moze ktos ma problem. Pomocy

3ds max 2010.

Napisano
  • Autor
Zwykłe przesunięcie z Shift nie działa?

No w tym rzecz ze z shiftem przesuwam i juz linie sa inne... i to jest moj problem ;/ a w pracy siedza i mnie naciskaja o animacje a tu taki bubel sie robi.

sprobuje wgrac service pack... moze cos pomoze

!EDIT SP i Hotfixy nic nie daly...

Edytowane przez Wichur

Napisano

Ach tak :) Biped :] Nikt Cię przed Bipedem jeszcze nie przestrzegł? Masz Ci los.. hyh.

Kilka pomysłów.

1 - spróbuj kopiować klucze w DopeSheet a nie w Curve editorze.

2 - spróbuj zapisać tą sekwecję jaką już masz zanimowaną do klipu i później dokleić w Motion Mixerze. Powinno działać bezbłędnie jak chodzi o Bipeda. Miałem okazję kleić masę danych z mocapu w ten sposób i mixer ładnie bezszwowo zapętlał sekwencje.

Napisano
  • Autor
Ach tak :) Biped :] Nikt Cię przed Bipedem jeszcze nie przestrzegł? Masz Ci los.. hyh.

Kilka pomysłów.

1 - spróbuj kopiować klucze w DopeSheet a nie w Curve editorze.

2 - spróbuj zapisać tą sekwecję jaką już masz zanimowaną do klipu i później dokleić w Motion Mixerze. Powinno działać bezbłędnie jak chodzi o Bipeda. Miałem okazję kleić masę danych z mocapu w ten sposób i mixer ładnie bezszwowo zapętlał sekwencje.

Dzięki Kris :) pomoglo z mixerem, zapomnialem w ogole, ze to istnieje :D :-) No i Motion Flow daje plynnosc pomiedzy i to mi bardziej pomoglo :)

Edytowane przez Wichur