Pol50 Napisano 2 Lipiec 2010 Napisano 2 Lipiec 2010 Witam wszystkich użytkowników. Mam jakieś perypetię z materiałami w 3dsmax Design 2011. Czy może ktoś podać jakie materiały powinne być (biblioteki) w matlibrary ? Wdzięczny za każde wsparcie :)
el_presidente Napisano 2 Lipiec 2010 Napisano 2 Lipiec 2010 Jeśli chodzi Ci o *.mat to 3dsmax AecTemplates mrArch_DesignTemplates Nature ProMaterialsV1 1
Pol50 Napisano 2 Lipiec 2010 Autor Napisano 2 Lipiec 2010 Dzięki bardzo. Na 2 płycie sample są materiały dodatkowe i mapy. Niestety (u mnie :( ) brakuje podczas przypisywania elementom sceny max krzyczy o mapy które nie istnieją' Gdzie tkwi błąd ? I pytanie o dodatkowe materiały. Wiem, że w necie jest ich duuuuużo. Czy możesz polecić jakąś stronę sprawdzonych materiałów ? Pozdrawiam,
el_presidente Napisano 2 Lipiec 2010 Napisano 2 Lipiec 2010 Mam tylko jedną płytę ;) Dodatkowe biblioteki materiałów są na płycie w \Samples\Maps and Materials Jeśli program krzyczy ci, że brakuje Map, to sprawdź czy w miejscu domyslnej instalacji masz folder maps i czy są w nim pliki.
Przemekd Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Pierwszy raz odgrzebuję temat bo jest podobny a nie chcę zakładać nowego. Otóż - w Maxie 2011 D pojawiły się wraz nowy edytorem Slate, nowe materiały -Autodesk Material Library. prezentują się bardzo ładnie bo są uporządkowane i gotowe do użycia itp. Jednak próbowałem kilka razy z nich skorzystać, siadałem do nich kilka razy (tak jak do visty) i po prostu nie umiem. Nie potrafię uzyskać z nich żadnych sensownych efektów... zawsze wracam do starych. Więc pytanie do szanownych użytkowników - czy ktoś z tych materiałów korzysta w ogóle ? I z edytora materiałów Slate ? pzdr
Rekomendowane odpowiedzi