Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich użytkowników. Mam jakieś perypetię z materiałami w 3dsmax Design 2011. Czy może ktoś podać jakie materiały powinne być (biblioteki) w matlibrary ?

Wdzięczny za każde wsparcie :)

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Dzięki bardzo.

Na 2 płycie sample są materiały dodatkowe i mapy. Niestety (u mnie :( ) brakuje podczas przypisywania elementom sceny max krzyczy o mapy które nie istnieją' Gdzie tkwi błąd ?

I pytanie o dodatkowe materiały. Wiem, że w necie jest ich duuuuużo. Czy możesz polecić jakąś stronę sprawdzonych materiałów ?

Pozdrawiam,

Napisano

Mam tylko jedną płytę ;)

Dodatkowe biblioteki materiałów są na płycie w \Samples\Maps and Materials

Jeśli program krzyczy ci, że brakuje Map, to sprawdź czy w miejscu domyslnej instalacji masz folder maps i czy są w nim pliki.

Napisano

Pierwszy raz odgrzebuję temat bo jest podobny a nie chcę zakładać nowego.

Otóż - w Maxie 2011 D pojawiły się wraz nowy edytorem Slate, nowe materiały -Autodesk Material Library. prezentują się bardzo ładnie bo są uporządkowane i gotowe do użycia itp.

Jednak próbowałem kilka razy z nich skorzystać, siadałem do nich kilka razy (tak jak do visty) i po prostu nie umiem. Nie potrafię uzyskać z nich żadnych sensownych efektów... zawsze wracam do starych.

Więc pytanie do szanownych użytkowników - czy ktoś z tych materiałów korzysta w ogóle ?

I z edytora materiałów Slate ?

pzdr