animatrix Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 (edytowane) Witam, nie wiem za bardzo jak problem nazwać, jeśli to jakiś klon o proszę o usunięcie. Męczę się i męczę i już sam nie dam rady. Chodzi o rendering pod vray. Zrobiłem sobie kostke z chamfer boxów 5x5x5 i po renderingu jest ok (no może poza wydajnością - ponad min. trwa rysowanie). Usunąłem 4 wybrane chamfery ze ściany i zaczęły się problemy... Probowałem różnych ustawień, nie wiem już naprawdę co za to odpowiada... Proszę pomóżcie. Chodzi o ten problem (prawa ściana kostki): Tutaj ustawienia światła: I samego renderera: Help mi plis. Edytowane 5 Lipiec 2010 przez animatrix
animatrix Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Napisano 5 Lipiec 2010 Ups... Sorki :/ Poprawiłem linki już widać screeny
Gość Invictus_Traxx Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 Witam, zwieksz moze liczbe subdiv w materiale, pozdrov
animatrix Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Napisano 5 Lipiec 2010 (edytowane) Zwiększyłem dla reflection subdiv. Miałem 8, testowo zrobiłem 100 i to samo :( // Ok powodem było Global Switches :) - Reflectiona/refraction max depth było zbyt duże :) Edytowane 5 Lipiec 2010 przez animatrix
Rekomendowane odpowiedzi