capslo Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Jestem początkujacym i chciałbym przynajmniej spróbowac wykonać samą drogę http://psdtuts.s3.amazonaws.com/Premium_65_Surreal_Matte/final-large.jpg Czy ktoś bylby tak łaskawy i pomógl :) napisał jak to zrobić czy coś :)
mkeruj Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 A co już zrobiłeś? Może jak zobaczymy, to będziemy mogli podpowiedzieć co dalej? PZDR
mkeruj Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 To jak będziesz miał gotowy model i kilka próbnych renderów, to zapraszamy.
asblaze Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 No ja nie wiem nad czym tu się rozwodzić. 1. Box niski (grubość asfaltu) i długi (długość całej drogi) z bardzo gęstym podziałem na tej długości 2. Omapowany planarnie UVW Mapem (struktura asfaltu i znaki drogowe poziome) 3. Poddany modyfikatorowi PathDeform (nie PatchDeform)... 4. w którym wybierasz utworzoną uprzednio spline (krzywą), będącą krzywiznami drogi. 5. trochę grzebania w parametrach PathDeforma i położeniu Boxa i Splina ... gotowe Proste pytanie - prosta odpowiedź :)
Rekomendowane odpowiedzi