Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem z viewportem działa bardzo wolno przy bardziej skomplikowanym modelu np. auto, aż nie da się nic robić, są jakieś funkcje które pozwalają przyspieszyć działanie viewportu? Mam kartę radeon 5770 i max 2009, na forum wyczytałem ze max 2009 został zoptymalizowany tylko do radeonów z serii 4000, czy problem może być w tym że karta posiada bardzo wąską szynę 128 bit, może jest jakiś patch cokolwiek?

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

polecam przywykniecie do alt+q i izolowania obiektu nad ktorym aktualnie pracujesz.

Napisano

albo masz za duzo poly, albo za duzo / zbyt dokladne textury, albo to i to: ]

1. jesli masz duzy model, to albo pracuj na komponentach, albo baw sie w chowanie/wydzielanie geometrii alt+q

2. textury to. customize>preferences>viewports>configure driver> tam ustawic 512/256 (napewno zabrac ptaszka jesli masz na opcjach "Match bitmat size as closely as possible" i wylaczyc antyaliasing(jesli byl wlaczony)

ja mam radka 4890 i dawno nie mialem klopotow z viewportem, przy pilnowaniu tych 2 parametrow. tzn ilosc poly/wyswietlane textury.

nie wspominajac o tych(jesli masz wlaczone) "prawie" dzialajacych bajerach z wyswietlaniem cieni, AO w viewporcie

Napisano

ja mam radeona 5900 i miałem podobny problem. Ściągnąłem sterowniki pod windowsa 7 i teraz smiga normalnie. Jeśli masz win7 to pewnie w tym jest problem.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.