Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem mianowicie chodzi o to jak widać w filmiku troll chwta puszke i chce żeby nią rzucił ale gdy przylinkuje to ta puszka idzie od początku animacji ;/ z ręką http://www49.zippyshare.com/v/73348045/file.html

Drugie pytanie jakiego modyfikatora użyc czy wogole taki jest w maxie albo jakiś plugin z netu żeby liscie z drzewek falowały

Edytowane przez Lauke1985

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 989
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
1. uzyj Link Constraint
chyba nie zrozumiałes jak ją ją przylinkuje link constraint to ta puszka idzie od poczatku kluczy animacji tej reki a mi chodzi o to czy się da ją przylinkowac tak aby szła kiedy ja chce czyli od podnoszenia ręki do rzutu i potem to odłączyc zeby sama puszka leciala
Napisano

uzyj link constraint a nie select and link to co innego.

Dajesz ten kontroler. Na poczatku ustawiasz Link to World jak jej nie ma w rece potem jak ja chwyta linkujesz do dloni i potem dajesz znow Link to World.

Powinno dzialac

Jak dalej bedzie odskakiwac to zresetuj Xform albo daj Freez Transform dla puszki.

Edytowane przez guru

Napisano

W opcjach Link Constraint ustawiasz od której klatki puszka ma podążać za ręką i od której ma się odczepić.

Napisano
  • Autor

za przeproszeniem ale ******* mnie to ;/ ani tak ani tak albo lata odrazu z reką albo inaczej