Lauke1985 Napisano 13 Lipiec 2010 Share Napisano 13 Lipiec 2010 (edytowane) Witam mam problem mianowicie chodzi o to jak widać w filmiku troll chwta puszke i chce żeby nią rzucił ale gdy przylinkuje to ta puszka idzie od początku animacji ;/ z ręką http://www49.zippyshare.com/v/73348045/file.html Drugie pytanie jakiego modyfikatora użyc czy wogole taki jest w maxie albo jakiś plugin z netu żeby liscie z drzewek falowały Edytowane 13 Lipiec 2010 przez Lauke1985 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 13 Lipiec 2010 Share Napisano 13 Lipiec 2010 1. uzyj Link Constraint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lauke1985 Napisano 13 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2010 1. uzyj Link Constraint chyba nie zrozumiałes jak ją ją przylinkuje link constraint to ta puszka idzie od poczatku kluczy animacji tej reki a mi chodzi o to czy się da ją przylinkowac tak aby szła kiedy ja chce czyli od podnoszenia ręki do rzutu i potem to odłączyc zeby sama puszka leciala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lauke1985 Napisano 13 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2010 http://www17.zippyshare.com/v/70553004/file.html dziwne rzeczy sie z tym dzieją ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 13 Lipiec 2010 Share Napisano 13 Lipiec 2010 (edytowane) uzyj link constraint a nie select and link to co innego. Dajesz ten kontroler. Na poczatku ustawiasz Link to World jak jej nie ma w rece potem jak ja chwyta linkujesz do dloni i potem dajesz znow Link to World. Powinno dzialac Jak dalej bedzie odskakiwac to zresetuj Xform albo daj Freez Transform dla puszki. Edytowane 14 Lipiec 2010 przez guru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 W opcjach Link Constraint ustawiasz od której klatki puszka ma podążać za ręką i od której ma się odczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lauke1985 Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2010 za przeproszeniem ale ******* mnie to ;/ ani tak ani tak albo lata odrazu z reką albo inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi