duke_leto_2 Napisano 14 Lipiec 2010 Napisano 14 Lipiec 2010 mam do zrobienia animacje malej skrzyni biegow. w czym sie takie mechaniczne rzeczy robi? w maxie napewno sie da, ale do tego trzeba fachowca. raz juz zrobilem ta przekladnie, tylko ze to byla praca bardziej podgladowa niz precyzyjna. i meczylem sie z nia za dlugo.. teraz juz musi byc przekladnia na podstawie dokladnych planow dwg, pewnie dojda elementy jak sprzeglo, zapadki. czy jest program typu cad, ktory robi takie rzeczy na podstawie wlasciwosci mechanicznych niz pisania algorytmow i parametrow, jak to trzeba robic w maxie? catia, solidworks, jak sie w nich animuje.jeszcze jest modo, czy tam sie prosciej animuje takie rzeczy niz w 3ds max? te programy sa bardzo drogie i skomplikowane, ale z ciekawosci chcialem sie dowiedziec. nie chodzi o wlasciwosci materialow, tylko o ruch. jeszcze drugie pytanie, ile sie bierze za taka 3 minutowa animacje mechanizmu precyzyjnego. ja bym strzelil ze ze 5 kawalkow. ja bym to robil z miesiac, ale moze ludzie robia takie rzeczy od reki wlasnie w cadowych programach?
Rekomendowane odpowiedzi