Napisano 15 Lipiec 201014 l Witam może nazwa tematu trochę dziwna ale niewiedziałem jak ja napisać. Więc oglądam ten tutek http://www.youtube.com/watch?v=RuvgrfMxtb4 i nie wiem co zrobić w 00:36 żeby ten cylinder powiększyć. biorę border ale z nimi wcale nie mogę scalać, a gdy nie zaznaczę border to scala cały cylinder.
Napisano 15 Lipiec 201014 l Autor kurcze nie wychodzi mi jak trzymam shift to przy zaznaczonym border wcale nie chce skalować a bez zaznaczonego border tworzy mi 2 koło
Napisano 15 Lipiec 201014 l Skalujesz (z Shiftem) to co zostanie z cylindra po wykasowaniu części wierzchołków (na poziomie Border).
Napisano 15 Lipiec 201014 l kurcze nie wychodzi mi jak trzymam shift to przy zaznaczonym border wcale nie chce skalować a bez zaznaczonego border tworzy mi 2 koło Słabo sie starasz bo to dziala.
Napisano 15 Lipiec 201014 l Autor ale jak wciskam shift ( z border) to te trójkąciki od skalowania się nawet nie pojawiają
Napisano 15 Lipiec 201014 l ale jak wciskam shift ( z border) to te trójkąciki od skalowania się nawet nie pojawiają No nie mozliwe ze nie ma gizma chyba ze je schowalem.Te trojkaciki nazywaja sie gizmo. I mozna je właczac i wyłaczac wciskajac X. To jest banalna sprawa musi dzialac nie ma bata:). zresetuj maxa moze Tak propo to modelujesz w Editable Poly czy w czym???
Napisano 15 Lipiec 201014 l Autor nom convertowałem do editable poly nie nie działa mi to ;/ nawet jak chcę włączyć te "gizmo":D to się nie włącza Edit: Jak chcę skalować tak plane'a to się da a cylindra nie mogę wcale ;/ Edytowane 16 Lipiec 201014 l przez kamilq