kamilq Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Witam może nazwa tematu trochę dziwna ale niewiedziałem jak ja napisać. Więc oglądam ten tutek http://www.youtube.com/watch?v=RuvgrfMxtb4 i nie wiem co zrobić w 00:36 żeby ten cylinder powiększyć. biorę border ale z nimi wcale nie mogę scalać, a gdy nie zaznaczę border to scala cały cylinder.
kamilq Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 kurcze nie wychodzi mi jak trzymam shift to przy zaznaczonym border wcale nie chce skalować a bez zaznaczonego border tworzy mi 2 koło
Wray Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Skalujesz (z Shiftem) to co zostanie z cylindra po wykasowaniu części wierzchołków (na poziomie Border).
guru Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 kurcze nie wychodzi mi jak trzymam shift to przy zaznaczonym border wcale nie chce skalować a bez zaznaczonego border tworzy mi 2 koło Słabo sie starasz bo to dziala.
kamilq Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 ale jak wciskam shift ( z border) to te trójkąciki od skalowania się nawet nie pojawiają
guru Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 ale jak wciskam shift ( z border) to te trójkąciki od skalowania się nawet nie pojawiają No nie mozliwe ze nie ma gizma chyba ze je schowalem.Te trojkaciki nazywaja sie gizmo. I mozna je właczac i wyłaczac wciskajac X. To jest banalna sprawa musi dzialac nie ma bata:). zresetuj maxa moze Tak propo to modelujesz w Editable Poly czy w czym???
kamilq Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 (edytowane) nom convertowałem do editable poly nie nie działa mi to ;/ nawet jak chcę włączyć te "gizmo":D to się nie włącza Edit: Jak chcę skalować tak plane'a to się da a cylindra nie mogę wcale ;/ Edytowane 16 Lipiec 2010 przez kamilq
Rekomendowane odpowiedzi