Napisano 15 Maj 200420 l jestem początkujący i niewiem jak się zaznacza poligony w jakimś modelu a np. box-ie o ile się da jak tak no to jesteście w stanie mi pomóc ? :)
Napisano 15 Maj 200420 l Najpierw musisz skonwertowac do np. Editable Poly. Pozniej rozwijasz te sama nazwe w Stacku i klikasz na Poligon. Teraz mozesz zaznaczac do woli ;)
Napisano 15 Maj 200420 l ja też mam pytanie - czytałeś regulamin, aby prawidłowo nazywać wątki?? aby zaznaczać polygony, możesz nałozyć na obiekt modyfikację meshselect, albopolyselect, ale podejrzewam, że dalej chodzi Ci o polymodeling, więc skonwertuj obiekt do editable poly (RightMouseButton -> convert to->convert to editable poly). Wtedy w panelu modyfikacji będziesz mógł wybierać tryby selekcji. Powodzenia. ***EDIT*** rozwinąłem skrót w związku z podanymi niżej problemami...
Napisano 15 Maj 200420 l Autor o Jezu jkaie to skomplikowane :P (jak dla mnie) ale mniejwięcej zrozumiałem , tylko niewiem gdzie to RMB heh no ale dzięki za pomoc w każdym bądz razie :)
Napisano 15 Maj 200420 l Autor cosik mi dziwie chodzi te modelowanie :/ może dlatego że mam 256 ram :/ wogole dziwnie mi pogram chula
Napisano 15 Maj 200420 l Autor no ale od stawienia box-a sie praktycznie wszystko zaczyna ? czyż nie tak ? :D no modeluje się od wstawienia box-a :) i przepisuje się ilośc segmentów z tego co mi wiadomo :]
Napisano 15 Maj 200420 l Autor niebardzo :/ no ale mam jeszcze takie cos że jak mi sie na chwile zawiesi 3d max to i wyłancza :( a jak sie daje inną teksture na inną ściane np. box-a ?:)
Napisano 15 Maj 200420 l no ale od stawienia box-a sie praktycznie wszystko zaczyna ? czyż nie tak ? :D no modeluje się od wstawienia box-a :) i przepisuje się ilośc segmentów z tego co mi wiadomo :] kurcze, a ja czasem od sfery zacznę... a jak mi całkiem odbije to i nawet cylinder wezmę.... ;) zaczynać można jak chcesz, nie ma reguły :) Widać, że dopiero zaczynasz, więc najlepiej przejrzyj dział podstawy na tej stronie, zapoznaj się z książkami które można tutaj ściągnąć, a potem przejdź do tutoriali uczących modelowania. Jeśli ominiesz powyższe etapy, to strasznie dużo pytań byś musiał tu zadawać - a w tym co wyżej wymieniłem - wszystko jest... tylko nad tym przysiądź ***edit*** a sprawie powyższego pytania: m.in. takich rzeczy już nie raz na forum było pełno - poprzeglądaj starsze tematy w tym dziale - też sporo się dowiesz W wyszukiwarce forum wpisz \"multi-sub object\" - odpowiedź się znajdzie...