Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jestem początkujący i niewiem jak się zaznacza poligony w jakimś modelu a np. box-ie o ile się da jak tak no to jesteście w stanie mi pomóc ? :)

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Najpierw musisz skonwertowac do np. Editable Poly. Pozniej rozwijasz te sama nazwe w Stacku i klikasz na Poligon. Teraz mozesz zaznaczac do woli ;)

Napisano

ja też mam pytanie - czytałeś regulamin, aby prawidłowo nazywać wątki??

aby zaznaczać polygony, możesz nałozyć na obiekt modyfikację meshselect, albopolyselect, ale podejrzewam, że dalej chodzi Ci o polymodeling, więc skonwertuj obiekt do editable poly (RightMouseButton -> convert to->convert to editable poly). Wtedy w panelu modyfikacji będziesz mógł wybierać tryby selekcji.

Powodzenia.

***EDIT***

rozwinąłem skrót w związku z podanymi niżej problemami...

Napisano
  • Autor

o Jezu jkaie to skomplikowane :P (jak dla mnie) ale mniejwięcej zrozumiałem , tylko niewiem gdzie to RMB heh no ale dzięki za pomoc w każdym bądz razie :)

Napisano
  • Autor

no ale od stawienia box-a sie praktycznie wszystko zaczyna ? czyż nie tak ? :D no modeluje się od wstawienia box-a :) i przepisuje się ilośc segmentów z tego co mi wiadomo :]

Napisano
  • Autor

niebardzo :/ no ale mam jeszcze takie cos że jak mi sie na chwile zawiesi 3d max to i wyłancza :( a jak sie daje inną teksture na inną ściane np. box-a ?:)

Napisano

no ale od stawienia box-a sie praktycznie wszystko zaczyna ? czyż nie tak ? :D no modeluje się od wstawienia box-a :) i przepisuje się ilośc segmentów z tego co mi wiadomo :]

kurcze, a ja czasem od sfery zacznę... a jak mi całkiem odbije to i nawet cylinder wezmę.... ;)

zaczynać można jak chcesz, nie ma reguły :)

Widać, że dopiero zaczynasz, więc najlepiej przejrzyj dział podstawy na tej stronie, zapoznaj się z książkami które można tutaj ściągnąć, a potem przejdź do tutoriali uczących modelowania.

Jeśli ominiesz powyższe etapy, to strasznie dużo pytań byś musiał tu zadawać - a w tym co wyżej wymieniłem - wszystko jest... tylko nad tym przysiądź

***edit***

a sprawie powyższego pytania:

m.in. takich rzeczy już nie raz na forum było pełno - poprzeglądaj starsze tematy w tym dziale - też sporo się dowiesz

W wyszukiwarce forum wpisz \"multi-sub object\" - odpowiedź się znajdzie...