Napisano 22 Lipiec 201014 l Witam! Mam problem z widokiem w 3ds maxie. Otóż rysuję spline wzdłuż siatki i go nie widać. Pojawia się dopiero gdy kursor jest w jego pobliżu. Wiem że to nie jest poważny problem, ale rozwiązanie go ułatwiło by mi pracę. Po prostu chciałbym się dowiedzieć, gdzie wyłączyć ukrycie widoku splinów narysowanych wzdłuż siatki. Z góry dzięki za pomoc.
Napisano 22 Lipiec 201014 l Wydaje mi sie ze masz problem z samym wyswietlaniem i sterami. nie wiem jakiego trybu uzywasz, ale jesli jest to Open, radze zmienic na Direktx. screen napewno by pomogl zlokalizowac klopot
Napisano 23 Lipiec 201014 l tak jak wyzej pisał KoMic. bo to brzmi jakbys mial za duzo elementow malych w porownaniu do calej scenki. Sprobuj Perspective > Persp User View > i pobawic się w FOVie. Przynajmniej u mnie to działa, albo nie zrozumiałem:) EDIT - tylko ze im blizej do zera to sam perspective bedzie sie zblizal do tego gwałconego usera...
Napisano 23 Lipiec 201014 l Zainstalowałem najnowsze stery i problem wciąż występuje. Chodzi mi o to że gdy próbuję w widoku front rysować linie wzdłuż siatki to widać je tylko gdy kursor jest w pobliżu. Problem nie występuje gdy linia jest skośna itp. Tylko wzdłuż siatki.