Gość TheDoom Napisano 22 Lipiec 2010 Napisano 22 Lipiec 2010 Witam! Mam problem z widokiem w 3ds maxie. Otóż rysuję spline wzdłuż siatki i go nie widać. Pojawia się dopiero gdy kursor jest w jego pobliżu. Wiem że to nie jest poważny problem, ale rozwiązanie go ułatwiło by mi pracę. Po prostu chciałbym się dowiedzieć, gdzie wyłączyć ukrycie widoku splinów narysowanych wzdłuż siatki. Z góry dzięki za pomoc.
KoMic Napisano 22 Lipiec 2010 Napisano 22 Lipiec 2010 Wydaje mi sie ze masz problem z samym wyswietlaniem i sterami. nie wiem jakiego trybu uzywasz, ale jesli jest to Open, radze zmienic na Direktx. screen napewno by pomogl zlokalizowac klopot
XaoC Napisano 23 Lipiec 2010 Napisano 23 Lipiec 2010 tak jak wyzej pisał KoMic. bo to brzmi jakbys mial za duzo elementow malych w porownaniu do calej scenki. Sprobuj Perspective > Persp User View > i pobawic się w FOVie. Przynajmniej u mnie to działa, albo nie zrozumiałem:) EDIT - tylko ze im blizej do zera to sam perspective bedzie sie zblizal do tego gwałconego usera...
Gość TheDoom Napisano 23 Lipiec 2010 Napisano 23 Lipiec 2010 Zainstalowałem najnowsze stery i problem wciąż występuje. Chodzi mi o to że gdy próbuję w widoku front rysować linie wzdłuż siatki to widać je tylko gdy kursor jest w pobliżu. Problem nie występuje gdy linia jest skośna itp. Tylko wzdłuż siatki.
Rekomendowane odpowiedzi