Napisano 1 Sierpień 201014 l od razu mówię, że to moje pierwsze prace w 3ds max, więc proszę o wyrozumiałość. Mam pewne pytanie. Stworzyłem ostatnio drobną scenkę w VRay'u i mógłbym was prosić o jakieś korekty? Co zrobić aby wyglądało to realistyczniej. Mam problem. Storzyłem panoramę, aby zrobić widok za oknem ( z jakiegoś tutka) natomiast ta panorama tworzy cień. jak widać na scenie promienie słoneczne nie padają w pokoju po kształcie okna, ponieważ nie przechodzą przez panorame;/
Napisano 1 Sierpień 201014 l Prawy przycisk myszy -> object properities->receive shadows i cast shadows (off)
Napisano 1 Sierpień 201014 l Autor a co zrobić, aby te światło nie była tak ziarniste. chodzi mi aby było bardziej rozmyte.
Napisano 1 Sierpień 201014 l http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/ Cały help do vray'a. Czytaj, ucz się, próbuj, potem pytaj. Jest też wujek google i cała masa tutoriali do vraya. Wystarczy chcieć.
Napisano 1 Sierpień 201014 l Autor wielkie dzięki. na pewno się przyda! juz zabieram się za czytanie:) jeszcze raz dzieki za pomoc.