Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam. Przy tworzeniu podstawki do ramki (na zdjęcia) natknąłem się na problem z którym nie mogę sobie poradzić, otóż chodzi o to, że nie wiem jak stworzyć boxa we własnym kształcie. Myślałem, że wystarczy użyć do tego linii - a więc narysowałem kształt hm.. i tu utknąłem. Gdy do tej linii dodam extrude ściany powstaną tylko w górę lecz ja chciałbym mieć całego boxa.

Zna ktoś jakiś sposób na to by takiego boxa o własnym kształcie (najlepiej z użyciem linii, bo owy kształt można narysować) stworzyć.

Daję screena, bo czytając to można się trochę pogubić.

http://i26.tinypic.com/3008tty.jpg

I właśnie z tej linii chciałbym by powstał box, o takim samym lub chociaż podobnym kształcie, proszę o pomoc.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 916
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na początku użyj opcji Extrude, żeby nadać grubość swojemu splin'owi, a następnie za pomocą funkcji Cap zamknij obie strony, aby powstała zamknięta przestrzeń.

Nie wiem czy o to chodziło. Cieszę się jak mogłem pomóc chociaż trochę.

powodzenia

R.

Napisano
  • Autor

Chyba nie o to, po prostu chciałbym mieć boxa o takim kształcie. Gdy nadaję obiektowi extrude a potem cap holes to powstaje jakiś dziwny kształt a nie ma żadnych opcji by móc tym manipulować.

Napisano

Spline musi być zamknięty. Daj Weld na wierzchołkach a potem dodaj modyfikator Extrude. Ewentualnie narysuj kształt od nowa tylko tym razem potwierdź, gdy zapyta "Close spline?".

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie narysowanie kształtu od nowa i zamknięcie linii pomogło. Wcześniej rysowałem tylko połowę kształtu a drugą kopiowałem mirrorem i następnie tylko łączyłem.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.